Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Autobusem w Bieszczady [interREGIO, Neobus, Polski Bus itp.]

Mieszany widok

Domyślnie Odp: interREGIO Bus Katowice - Ustrzyki Górne

Na temat celu mojej podróży.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez Dudzio Zobacz posta
    Na temat celu mojej podróży.
    Dudzio ! Uśmiechnij się jak jedziesz w Bieszczady.
    Zalogowałeś się na forum bieszczadzkie, a nie w centrum informacji autobusowej. Podziękuj , że ludzie coś ci chcą pomóc.
    Nie wymagaj rzeczy niemożliwych , czyli odpowiedzi na takie pytania :
    Czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje odnośnie obłożenia w InterRegio Bus na odcinku z Krakowa?
    Nie kumasz, że w każdym dniu może być inaczej ?

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Ja odradzam ten Regio bus, gdyż biletów na niego nie da się zarezerwować wcześniej i do autobusu wchodzi kto pierwszy ten lepszy, ludzie z biletami pozostali na dworcu a bez biletów weszli do środka.
    Jest co najmniej kilka linii, gdzie można wcześniej zarezerwować bilety.

Dla przykładu :

http://busyavanti.weebly.com/rozk322ad-jazdy.html jechałam w ubiegłym roku z Katowic, wysoki komfort.

Inne znalezione "na szybko" w Internecie:

http://www.neobus.pl/rozklad-jazdy/

http://www.arrivabus.pl/index.php?op...szlaku&lang=pl

edit:

Trzeba się liczyć z przesiadką w Sanoku, gdyż większość tych busów autobusów kursuje do Sanoka lub Polańczyka, ale z Sanoka to już blisko.
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 13-07-2013 o 11:03 Powód: uzupełnienie

Nie chcę z Warszawy jechać autobusem ponieważ nienawidzę tego środka transportu (gdyby nie to, że linia kolejowa Kraków - Rzeszów jest w tej chwili rozkopana do gołej ziemi przez modernizację do prędkości 160km/h to jechałbym kolejką aż do Rzeszowa) :P Co do zniżek to robiłem tak jak napisałaś - sprawdzałem dla każdej możliwości i na kursie San Bus 13:40 - 19:20 Wetlina bilet dla studenta kosztuje 43zł zamiast normalnych 50zł. Dla Avanti Sanok też miałbym jakąś ulgę na Kraków 10:30 - 14:35 Sanok, ale już na Veolię z Sanoka do Wetliny nie (specjalnej studenckiej nie ma, nie wiem czy łapię się na handlową "wakacyjną" a spytać mailowo nie mam jak - po prostu nie udostępniają do siebie adresu email ;P).
    Pocieszające jest to co piszesz, że na kilka godzin przed odjazdem powinienem jeszcze dostać te cztery bilety. Być może zaryzykuję :)
    Przy okazji jeszcze jedno pytanie: czy na autobusy Veolia da się kupić bilet przez internet? Ciekawe, że na połączenia np. w okolicach Bydgoszczy mi się udaje, ale już dla Podkarpacia nie ma w opcji...

PS. Bilet na IrBus można też kupić przez internet na biletyregionalne.pl , tak samo jak bilety na wszystkie inne połączenia kolejowe Przewozów Regionalnych :)

A czy da się w ogóle załapać jadąc nie w piątek, tylko w sobotę po południu wsiadając w Rzeszowie na miejsca w IrBus? Bo mam już kupione bilety dla 4 osób...

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2009

Cytat Zamieszczone przez Dudzio Zobacz posta
    Nie chcę z Warszawy jechać autobusem ponieważ nienawidzę tego środka transportu (gdyby nie to, że linia kolejowa Kraków - Rzeszów jest w tej chwili rozkopana do gołej ziemi przez modernizację do prędkości 160km/h to jechałbym kolejką aż do Rzeszowa)
    Dudzio, ale masz jeszcze połączenia przez Lublin. Z Warszawy Centralnej o 11:11 i o 16:50 ( w Rzeszowie 17:50 i 22:54).

Poza tym możesz pytać jeszcze tutaj:
    https://www.facebook.com/groups/3130...58462/?fref=ts

lub tutaj:
    https://www.facebook.com/groups/tran...czady/?fref=ts

Inna opcja: jeśli masz pewność, że jedziesz w 3 tygodniu sierpnia we wtorek (czyli 20.08, tak?) to kupuj już dzisiaj bilety do Sanoka: http://www.neobus.pl/kup-bilet-online/ - za trasę Warszawa - Sanok płacisz 20 zł. Do Zagórza czy Polańczyka już 66 i >70 zł, więc widać, że promocja nie na każdym odcinku trasy obowiązuje Jeśli wybierzesz połączenie np. o 0:30,to w Sanoku jesteś o 6 rano. To wystarczająco dużo czasu, żeby złapać dalej stopa.
    Ostatnio edytowane przez kufel ; 26-07-2013 o 00:33

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Może komuś się przyda:

Od 5 sierpnia PolskiBus uruchamia trzy dodatkowe połączenia między Gdańskiem a Krakowem. W sumie będzie ich sześć, ale tylko połowa docierać będzie do ostatniego przystanku w Rzeszowie.

Przewoźnik uruchomił linię P12 Gdańsk - Rzeszów (przez Toruń, Łódź, Kraków) pod koniec kwietnia tego roku. Była to pierwsza trasa z pominięciem Warszawy. Linia cieszy się tak dużym powodzeniem, że od 5 sierpnia dojdą trzy dodatkowe kursy, ale ich ostatnim przystankiem będzie Kraków, a nie Rzeszów.

Tutaj szczegóły.

Ponieważ temat nieco ewoluował, pozwalam sobie zmienić tytuł wątku na bardziej użyteczny.

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Bilet jest formą zawarcia umowy pomiędzy dobą- usługobiorcą a przewoźnikiem- usługodawcą i jest podstawą do ewentualnej reklamacji i odszkodowania, w razie, gdybyś się nie załapał. Wiem, że mała to pociecha, ale daj znać, jak poszło, bo sam jestem ciekawy.
    W Polskim Busie wpuszczają wg listy i nie wejdzie więcej osób niż jest miejsc. Co prawda, PB tylko do Rzeszowa, ale dla mnie to już tak, jakbym był w domu, tzn. w Bieszczadach. A co za różnica, czy będzie przesiadka w Sanoku,czy gdzie indziej, jedna czy więcej- już jestem w Bieszczadach!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Piskal Zobacz posta
    Bilet jest formą zawarcia umowy pomiędzy dobą- usługobiorcą a przewoźnikiem- usługodawcą i jest podstawą do ewentualnej reklamacji i odszkodowania, w razie, gdybyś się nie załapał. Wiem, że mała to pociecha, ale daj znać, jak poszło, bo sam jestem ciekawy.
    W Polskim Busie wpuszczają wg listy i nie wejdzie więcej osób niż jest miejsc. Co prawda, PB tylko do Rzeszowa, ale dla mnie to już tak, jakbym był w domu, tzn. w Bieszczadach. A co za różnica, czy będzie przesiadka w Sanoku,czy gdzie indziej, jedna czy więcej- już jestem w Bieszczadach!
    Dla mnie dość skandaliczne w tym IR busie było właśnie to, że nikt z obsługi (a były dwie osoby) nie stanął przy wejściu i nie wpuszczał do środka w pierwszej kolejności ludzi z biletami.
    Wobec czego wepchał się do środka kto silniejszy, większość bez biletów.
    Ja miałam bilet kupiony już poprzedniego dnia, byłam na przystanku wcześnie i kiedy autobus podjechał i zobaczyłam co się dzieje to tez się wepchałam (kiedy inni poszli zostawiać bagaże), nie zostawiając plecaka w bagażniku tylko mając go na plecach. Udało mi się zająć jedno z ostatnich miejsc siedzących.

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

hihi, czyli skoro ja pochodzę z okolic Rzeszowa to tak jakbym pochodziła z Bieszczadów ;-)
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)