Nie chcę z Warszawy jechać autobusem ponieważ nienawidzę tego środka transportu (gdyby nie to, że linia kolejowa Kraków - Rzeszów jest w tej chwili rozkopana do gołej ziemi przez modernizację do prędkości 160km/h to jechałbym kolejką aż do Rzeszowa) :P Co do zniżek to robiłem tak jak napisałaś - sprawdzałem dla każdej możliwości i na kursie San Bus 13:40 - 19:20 Wetlina bilet dla studenta kosztuje 43zł zamiast normalnych 50zł. Dla Avanti Sanok też miałbym jakąś ulgę na Kraków 10:30 - 14:35 Sanok, ale już na Veolię z Sanoka do Wetliny nie (specjalnej studenckiej nie ma, nie wiem czy łapię się na handlową "wakacyjną" a spytać mailowo nie mam jak - po prostu nie udostępniają do siebie adresu email ;P).
Pocieszające jest to co piszesz, że na kilka godzin przed odjazdem powinienem jeszcze dostać te cztery bilety. Być może zaryzykuję :)
Przy okazji jeszcze jedno pytanie: czy na autobusy Veolia da się kupić bilet przez internet? Ciekawe, że na połączenia np. w okolicach Bydgoszczy mi się udaje, ale już dla Podkarpacia nie ma w opcji...
PS. Bilet na IrBus można też kupić przez internet na biletyregionalne.pl , tak samo jak bilety na wszystkie inne połączenia kolejowe Przewozów Regionalnych :)

Odpowiedz z cytatem