Obejrzałem film do 20 minuty... tyle wytrzymałem. "Planowanie" wybuchu w Bieszczadach to Twoje nadużycie. Ja tam nic nie usłyszałem o planowaniu(sic!). Filmu i zawartych w nim treści nawet nie będę komentował.
Przejdźmy do meritum. Z czyich pieniędzy chcesz dotować kolej? PKP jest na własnym rozrachunku i im się nie opłaca. Może to zrobić gmina, ale chyba też już przeanalizowała skutki finansowe takiej inwestycji. Sam widziałem naocznie jakie obłożenie pasażerami miał pociąg relacji Zagórz - Komańcza i dalej do Medzilaborce (nawet w wakacje). Poszperaj w necie czemu nie ma już połączeń. Pozostaje "ale ja bym chciał, żeby było" ... chciej!. PKS wygrywa. Myślisz, że PKP likwiduje połączenia bo są zbyt rentowne?
Powiadasz, że Region jest rozkładany... kto go rozkłada? co zrobiłeś by to zmienić? Czy wiesz jak się finansuje transport publiczny?... albo sam na siebie zarabia albo jest dofinansowywany a jeśli tworzy się próżnia to transport prywatny ją zaraz zagospodaruje na swój sposób, co jest widoczne w Regionie, szczególnie w wakacje.
Na przestrzeni 25 lat widzę, że Region raczej nie ubożeje i co ciekawe ściągają do niego ludzie a i czasami sporo inwestują. Dają też miejsca pracy, chociaż jakoś miejscowego biznesu np. budowlanego nie widzę.
Kto może rozkładać Region?... ludzie!... i to zarówno ludzie władzy jak i ludzie, którzy nie sprawdzają rąk tej władzy. Dlatego bacznie obserwuję tak Czarną, kibicuję by było tam więcej ludzi chcących zmian konstruktywnych i dbających o czyste ręce władzy. Poczytaj choćby w necie to nagle zobaczysz, że wychodzą problemy nie tylko w tej gminie. Ludzie wolą siedzieć cicho, ale całe szczęście są tacy, którzy nie godzą się z takim stanem rzeczy. Walczą.
Mieszkasz tu? Napisz co zrobiłeś by zmienić stan, który Ciebie bulwersuje, z którym się nie godzisz. Napisz!

Odpowiedz z cytatem