Wyjaśnij proszę swoje ostatnie zdanie bo jakoś nie rozumiem, albo podaj powody (przykłady) Twojego przekonania o braku liczenia się z ludzmi mieszkającymi w Bieszczadach. Obecna władza pochodząca z wyboru nie liczy się z wyborcami?
Odnośnie Gierka i tej bomby atomowej to w sezonie ogórkowym będą pojawiały się co chwila jakieś bzdety i szkoda sobie nabijać nimi głowę. Pomyśl... pomyśl... próba bomby atomowej tuż pod nosem ZSRR... pomyśl, ale tak po sowiecku, a skąd jeszcze ten atom? uran z naszych kopalń, które cichcem byśmy kopali aby tylko KGB się nie dowiedziało.
OK rozpisałem się i... chyba ja się też złapałem na te ogórki.
Swego czasu był też pomysł autostrady przez Bieszczady, ale popatrz, w tamtych czasach ludzie się postawili i... nie ma autostrady :P
W Nowosiółkach władza w PRL nie zgadzała się na postawienie nowego kościoła i co... postawili. A protest w ustrzykach Dolnych? Można tak więcej.
Ty się komuś postawiłeś jak widzisz, że się z Tobą nie liczy, walczysz o swoje?
Już z innej beczki... gdzieś na Forum jest wątek jak my Forumowicze wywalczyliśmy, bo wywalczyliśmy, poprawę drogi do Zatwarnicy bo miejscowi czekali na jakiś cud. W Czarnej jeden człowiek kruszy "beton" i chyba mu się uda, bo wie o co walczy.
Odpowiedz sobie, sam sobie, nie tutaj... narzekasz, psioczysz czy walczysz o swoją rację?

Odpowiedz z cytatem