Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Spór o zamek

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Domyślnie Odp: Spór o zamek

Cytat Zamieszczone przez barszczu Zobacz posta
    Tarnowscy w Dukli odzyskali Ratusz, LO, Pocztę, Pałac z parkiem.
    Budynek LO natychmiast sprzedali,...
    LO sprzedali? Coś mi się wydaje, że jeszcze niedawno wisiał transparent SPRZEDAM. A poza tym wypraszam sobie - żadne LO, ja napisałbym - technikum
    Jedno mnie ciekawi w tych roszczeniach - czy odzyskujący majątek w jakikolwiek sposób zwracają choć część kosztów doprowadzenia do wojnie do porządku i późniejszego utrzymania majątku? W sumie to Państwo na to łożyło, to były również moje pieniądze.
    Czy w porządku jest odzyskiwanie majątku utrzymywanego przez wiele lat z pieniędzy podatników tylko po to by go zaraz sprzedać?
    Tacy ludzie szacunku mojego mieć nie będą...

Domyślnie Odp: Spór o zamek

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    LO sprzedali? Coś mi się wydaje, że jeszcze niedawno wisiał transparent SPRZEDAM. A poza tym wypraszam sobie - żadne LO, ja napisałbym - technikum
    Jedno mnie ciekawi w tych roszczeniach - czy odzyskujący majątek w jakikolwiek sposób zwracają choć część kosztów doprowadzenia do wojnie do porządku i późniejszego utrzymania majątku? W sumie to Państwo na to łożyło, to były również moje pieniądze.
    Czy w porządku jest odzyskiwanie majątku utrzymywanego przez wiele lat z pieniędzy podatników tylko po to by go zaraz sprzedać?
    Tacy ludzie szacunku mojego mieć nie będą...
    LO sprzedali ponoć komuś, kto chciał tam urządzić dom weselny czy podobną imprezownię.
    A ten rozpocząwszy remont zorientował się w jakie g... wdepnął i stąd znowu jest na sprzedaż.
    LO w Dukli kiedyś miało przyzwoity poziom, nie wiem jak teraz.

Myślę, że odzyskujący majątek tak samo powinni zwracać koszty "utrzymania" zagrabionego majątku jak Skarb Państwa powinien im zwracać utracone korzyści przez 50-60 lat z bezprawnie przejętego majątku. Bilans w większości przypadków pewnie wyszedłby na korzyść tych odzyskujących.
    W sporadycznych przypadkach (np. Dom Towarowy Braci Jabłkowskich w ścisłym centrum Warszawy) korzyści uzyskane na zagrabionym przez komunistów majątku wielokrotnie przekraczają koszty jego utrzymania.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)