Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 8 dniowy pobyt w Bieszczadach końcówka września

Mieszany widok

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: 8 dniowy pobyt w Bieszczadach końcówka września

Radku,
    Ad. 1 poczytaj mój opis od numeru 236 http://forum.bieszczady.info.pl/show...eszczad/page24 a może coś zmodyfikujesz np. samochód zostawiasz jak planujesz a podjedziesz autobusem do Maniowa, jest coś parę minut po 9 (sprawdź http://www.arrivabus.pl/ ).
    Ad. 2 bym zmodyfikował na przejście na Huczwice i zaliczył ładne miejsce na odpoczynek nad Jeziorkiem Bobrowym, później trochę dalej za przełęczą 712 w lewo starą drogą do zielonego szlaku i dalej jak planujesz.
    Ad. 5 trasa zbyt długa w połączeniu na Krywe. Gdzieś obie trasy też opisałem.

Fajnie, że pytasz, ale jeszcze fajniej jak jeszcze później opiszesz tutaj, co w realu wybrałeś !
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik Awatar zbyszek1509
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Domyślnie Odp: 8 dniowy pobyt w Bieszczadach końcówka września

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    Ad. 2 bym zmodyfikował na przejście na Huczwice i zaliczył ładne miejsce na odpoczynek nad Jeziorkiem Bobrowym, później trochę dalej za przełęczą 712 w lewo starą drogą do zielonego szlaku i dalej jak planujesz.
    Od dawna Recon1 jest dla mnie ekspertem od bieszczadzkich wędrówek i korzystając z okazji przesyłam Ci Reconie1 wielki ukłon. Prawdą jest, że przy J.Bobrowym znajduje się wspaniałe miejsce na odpoczynek a nawet piknik:).
    Miejsce na odpoczynek.jpg
    Zdjęcie powinno być zrobione z drugiej strony aby było widać jeziorko i Chryszczatą, ale już przepadło - trzeba było pomyśleć wcześniej :(.

Trasa proponowana przez Recona1 jest krótsza o 1.5 km. Jednak wiedzie ona przede wszystkim stokówką i widoków zbyt wiele nie ma. Natomiast idąc przez Rabe, od cmentarza aż po wejście do lasu pod Chryszczatą, czyli ok. 2km. mamy wspaniałe widoki na Przełęcz Żerbrak i pasmo Chryszczatej, nie wspomnę już o widokach na wschód i północ. Tym bardziej, że ma to być grupa ludzi którzy będą pierwszy raz w Bieszczadach. 2 razy popełniłem ten sam błąd, pokazując znajomym bieszczadzkie zakątki, a nie miejsca widokowe. I tym sposobem straciłem z nimi kontakt :(. Największy problem może być w momencie skończenia się łąki nad Rabem, jednak każda ścieżka w kierunku na zachód doprowadzi do szlaku na Chryszczatą a dalej to już trafisz.
    Wracając do następnego Twojego pytania.
    "3)Do Ustrzyk Górnych busem i stamtąd czerwonym szlakiem na Połoninę Caryńską,następnie zielonym na Przełęcz Przysłup Caryński ,następnie szlakiem niebieskim na Magurę Stuposiańską i do Dwernika. Z Dwernika szosą dojść do ścieżki przyrodniczej Przysłup Caryński i powrót przez Połoninę Caryńską do Ustrzyk-(Tu mam pytanie ile to może zająć rożnie mi mapy podają...mi wychodzi około 8 h,może macie jakieś sugestie czy inne warianty?)"
    W/g mnie trasa dość długa a w końcowym etapie nawet uciążliwa. Wracając z Dwernika na Przeł. Przysłup Caryński, macie już w nogach ok. 20 km. Czy nie warto przejść jeszcze tylko 3 km (z górki) do Bereżek i łapać stopa do UG ?.
    Ad4. " następnego dnia bladym świtem planuję powrót żółtym na Rabią Skałę i dalej granicznym na Okrąglik i do Cisnej (tu pytanie ile ten powrót może zająć czasu i ile jest to kilometrów?"
    Ponowne wyzwanie dla sprawności nóg i kondycji. Z Novej Sedlicy, proponowanym przez Ciebie szlakiem do Cisnej, jest ok 35 km. Co prawda od Kremenarosa, idzie się prawie po równym a od Okrąglika nawet z górki :), ale po tak intensywnych wypadach wcześniej, może być różnie a dzień jest coraz krótszy:(.
    Pozdrawiam. Zbyszek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)