"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
Ja, jeśli(!) dojadę, to tym razem w sobotę chcę ruszyć gdzieś tyłek. W zeszłym roku się zasiedziałem. Jako, że czasami lubię chodzić stokówkami a i po "sobótkowej" nocy nie będzie mi się chciało gdzieś ruszać w góry, to chcę iść po plaskatym terenie. Nigdy tą stokówką nie łaziłem więc teraz będzie dobra okazja. Chcę się przejść z Dwernika w prawo nad Sanem, później przez dawne Procisne i zakończyć w Pszczelinach gdzieś koło kościółka. Druga wersja, zależna od bieżących okoliczności, to ta sama trasa tylko w odwrotnym kierunku. Nuda... nic zapewne tam nie ma ciekawego, ale czy musi?
Dobry.
Mamcia żyje! Jak Elvis
Pozdrav
halo,
to już za dni kilka...
wiadomo ogólnie iż w tym samym czasie,w niedalekiej miejscowości ,odbywa się świetna impreza muzyczna -gdzie Szatani Gitary nie pozwalają zardzewieć strunom...
jednym z organizatorów tej jesiennej czarciejcelebracji jest nasz bard-manio...,który stara się, ale jeszcze nie sklonował się ,...dopiero stoi w kolejce...:)
a spotkanie Nasiczańskie to żadne spotkanie... bez mania. :)
jak tu pogodzić ,a raczej jak pomieszać kawę z herbatą w jednej filiżance ?...
manio ,
(i Twoje imię również będę wielbił do ostatnich sił ...:) )
swoją salomonową i to szarą komórką zaimponował mi znowu...:)
otóż,
-kto lubi górskie powietrze i wysokością tylko żyje-no,no,no, to przeszło 1000m.n.p.m. :)...będzie zadowolony;
-kto przedawkuje ...kulinaria nasiczańskie i będzie musiał się wspiąć na szczyt ,i to bez asekuracji...a ,co !...będzie zadowolony;
-kto dla muzyki jest w stanie zrobić ...wiele,tzn: mam na myśli- w sobotnie przedpołudnie,po piątkowej biesiadzie ... będzie zadowolony;
-kto...
itd.
o godz. 13 oo (czasu nasiczańskiego) ;
w sobotę tj.12 10 2013 ;
na szczycie góry Dwernik Kamień zwanej też Holicą
49o11'30"N 22o35'09"E
odbędzie się koncert ,koncert mania !!! specjalnie dla WAS.
pogoda zapowiada się słoneczna i temperatura również odpowiednia...toteż -małeconieco mile widziane;
(gdyby aura okazała się mniej łaskawa,to muzyczna celebracja odbędzie się nieco niżej,ale tylko nieco- w hacjendzie mavo-każdy z nas wie ,że należy dbać o instrumenty jak i struny !)
zapraszam,
ja będę tam
PS.
Natalko...wiesz,że bez Ciebie tę celebrację jesiennych Bieszczadów byłem w stanie(wespół z mavo)-odwołać !
do zobaczenia
zapraszam również niezrzeszonych,a będących w pobliżu...wszak choroba forumowa to jak pryszcz na mięciutkiej ,bieszczadzkiej Połoninie ...i tak was dosięgnie :)
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
Gorąca prośba o sprawdzenie czy coś tam na tej górce jeszcze jest zakopane przez mavo i przeze mnie w 2010 roku w listopadzie.Nikt nie dał info, że znalazł. Namiary opisałem tutaj http://forum.bieszczady.info.pl/show...szczady/page41
"Teraz uwaga dla poszukiwaczy „cosika”… powyżej tablicy poświęconej Arturowi Nowotarskiemu rośnie brzózka, bezpośrednio pod nią, tak raczej po lewej stronie, dość płytko w folii jest zakopane „coś”. Odkrywca niech się przy okazji pochwali. "
Jednak nie dojadę. W "Zajeździe pod jaskiniami", tuż koło mavo, zwolnił się pokój.
PowsIMB zakończony, było elegancko, wszystkim obecnym wielkie dzięki, a nieobecnym.... no cóż, spuśćmy zasłonę miłosierdzia
Ostatnio edytowane przez Browar ; 13-10-2013 o 20:59
Pozdrav
Dzięki za te ciepłe chwile . Miło znów było zobaczyć stare gęby. Co prawda miało mnie nie być, ale jeden wieczór udało się wyrwać i zaliczyć w towarzystwie Czerwonego Kapturka , na widok którego Pierogowy krzyknął piskiliwie (i nie wiem jak to interpretować !???
Podziękowania dla Browara za przystawkę wieczorną z mleczajów. Duże dzięki dla Mavo za jego tolerancję i cierpliwość dla tej forumowej hołoty. Super ognisko (Helmut swoją piłka wyciął pół lasu)
Dzięki dla Miejscowego który przytargał Ivana z granicy i w dodatku częstował płynami. Dzięki dla Ivana który rzucił picie ale przywiózł chrzanówkę, Dzięki dla wszystkich , którym się chciało bez względu na odległość ..... i dla tych z Krosna, Krakowa, Warszawy, Drohobycza, Rzeszowa, (o Śląsku to, nawet nie wspominam) ...... a co tam się dalej działo ????
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki