Zdaje się, że ktoś już coś ustalał z Krysią
Zdaje się, że ktoś już coś ustalał z Krysią
Państwo dość silne, by Ci wszystko dać jest dość silne, by Ci wszystko odebrać
Zaczęła się druga fala remontów w chacie. Dziś na cel poszedł pokój "kominkowy". Po południu, podczas odrapywania (tysiąc starych warstw) farby na ścianach (by je pomalować) okazało się, że wraz z farbą odpadają.. tynki. Problem był na tyle poważny, że zarządziliśmy głosowanie co robić z tym fantem dalej. Można by płatami zdzierać odpadający tynk i łatać ściany od nowa. Wynik głosowania przesądził, że w pokoju "kominkowym" również dokopujemy się.. do drewna! Poniżej zdjęcia zrobione przed chwilą. Niech one nie zrażą piątkowych forumowych gości -do piątku wszystko będzie lśniło i ściany będą jeszcze piękniejsze. Dla pocieszenia dodam, że poprzednim razem na dwa dni przed przyjazdem gości przedpokój był w identycznym stanie (a nawet gorszym) i do piątku uporaliśmy się ze wszystkim! ;-)
nd1.JPGnd2.JPG
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Ściany mogą być i odrapane, byle przez nie nie wiało. Albo, jeżeli już, to wyłącznie w ograniczonym zakresie
Kiedyś koło chaty było miejsce na ognisko i na RIMBie grzaliśmy się przy ogniu, oglądaliśmy gwiazdy i wyprowadzaliśmy wzory na wszechświatCzy teraz ognisko też można zapalić?
Czterech panów B.
Pokoje noclegowe dla gości są cieplutkie. Kominkowy będzie ok, wszystko mamy na uwadze. Miejsce na ognisko jest takie jak było, czyli fajne ;p
Tak było, tak było, potwierdzamI jeszcze dzieliliśmy się pierogami
, a koszulkę RIMBową z pietyzmem przechowuję na górnej półce i zakładam na wyjątkowe okazje!
I tam mnie teraz naszło, co by koszulkę wędrowną z szafy wyciągnąć, na grzbiet wdziać i poczuć na własnej skórze ciepło prełukowego ogniska, ech...![]()
a drewno sprawdzaliście w jakim jest stanie ? tzn. czy nie ma w nim spuszczeli czy innych drewnojadów ? czym wypełnione są spoiny pomiędzy -mech, słoma ? ....Osobiście NA RAZIE nie polecał bym ich niczym lakierować/malować -niech schnie !
ps. fotki boskie - taki widok mam prawie codziennie przed oczami![]()
Faktycznie, znalazłem ten post. Czyli niech się Jimi jeszcze nacieszy chałupą...![]()
Tomas, w sumie to wszystkim co było pod ręką -głównie takimi sznurami, jakimś włosiem, słomą.
Delegacja forumowa przyjęta i ruszyła z rana dalej w teren ;-) Bardzo miło było was gościć -na prawdę, mimo zakłopotania w pytaniach Henia i tzw. falstarcie ;D
aha -wciąż szukamy nazwy. Mamy kilka propozycji ale jesteśmy otwarci na nowe pomysły -może ktoś z Was ma jakiś ciekawy pomysł na nazwę?
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 23-11-2013 o 12:51
Ja bym obstawał przy nazwie "Chata w Prełukach", myślę, że już się się zakorzeniła na Forum i pod tym hasłem jest stuprocentowo identyfikowalna :)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki