Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Bieszczady 4-6.10.2013

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Domyślnie Odp: Bieszczady 4-6.10.2013

Cytat Zamieszczone przez T.P. Zobacz posta
    Czasem tak się nieszczęśliwie układa że nie można z domu się wyrwać. Cieszą wtedy i króciutkie turystyczne wyjazdy.
    Tak starając patrzeć się obiektywnie, to chyba jeżdżę w miarę często w Bieszczady ale z reguły są to krótkie, dwu lub trzydniowe wyjazdy, choć zdarzają się i jednodniowe ( na szczęście od nas jest troszkę bliżej ) i zawsze jestem uchachany z tego powodu :)
    Życzę Ci więc częstszych wyjazdów a tym samym na forum zagości być może więcej relacji!

Rano niestety wczesna pobudka. W parę samochodów przyjechali miłośnicy zbierania wojennych trofeów. Nie uszanowali że śpimy. Trzaskanie drzwiami, głośne rozmowy. Jeden był tak pazerny że z wykrywaczem metali zaczął szperać w okopie w pobliżu naszego namiotu. Dociekliwie zapytałem czego spodziewa się tu znaleźć. Z ciężkim westchnieniem padła odpowiedź „żeby chodź łuskę znaleźć!!!”
    Ja co prawda jestem zwolennikiem wczesnych pobudek i wkurza mnie jak znajomi śpią i śpią zamiast ruszyć dupska i iść, i iść :) ale nie przepadam za tymi łowcami trofeów. Bieszczadzkie okopy to jeden wielki cmentarz i chyba oni zdają sobie z tego sprawę. Zbyt często też zdarzają się prawdziwe hieny cmentarne biorące na cel stare cmentarze - raz nawet taka grupka zwierzyła się znajomym, że wyszukują na mapach cmentarze i robią sobie po nich wycieczki eksploracyjne.

Większość lubi wędrować samotnie, mnie cieszy że tak dużo ludzi podziela moje zauroczenie górami, ...
    Z moich obserwacji wynika całkiem coś innego, samotni wędrowcy stanowią obecnie znikomy ułamek turystów, ale jedni i drudzy na pewno są zauroczeni górami.

Dobiła mnie moja M. „ja po tym błocie nie pójdę. Brud wejdzie mi pod paznokcie i ze dwa tygodnie nie domyję” i w ogóle że to moja wina. (...)
    Moja M. jednak musiała wysiąść. Był (prawie) płacz i było zgrzytanie zębów.
    Paskudne błoto. (...)
    Hi, hi - ludziska grubą forsę w salonach piękności płacą za okładanie ich błotem a Ty zapewniłeś te atrakcje gratis i gdzie tu wdzięczność?

I smutno było odjeżdżać.
    Zawsze smutno, a im częściej się jest tym ciężej odjeżdżać.
    Dzięki za relację.
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Ja co prawda jestem zwolennikiem wczesnych pobudek i wkurza mnie jak znajomi śpią i śpią zamiast ruszyć dupska i iść, i iść :)
    Dlatego zapewne świetnie się z Wojtkiem wycieczkowo komponujesz
    Pozdrav

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Dlatego zapewne świetnie się z Wojtkiem wycieczkowo komponujesz
    Tu następuje mały zgrzyt, ale ostatnio Wojtek wstał o 6.30, tej przed południem :) i przed ósmą wyruszyliśmy w góry!
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2011
    Rodem z
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Tak starając patrzeć się obiektywnie, to chyba jeżdżę w miarę często w Bieszczady ale z reguły są to krótkie, dwu lub trzydniowe wyjazdy, choć zdarzają się i jednodniowe ( na szczęście od nas jest troszkę bliżej ) i zawsze jestem uchachany z tego powodu :)
    Życzę Ci więc częstszych wyjazdów a tym samym na forum zagości być może więcej relacji!
    Dzięki za dobre słowo (życzenia wyjazdów). Naprawdę tylko poważne życiowe problemy nie pozwalają mi się wyrywać tak często jak chciałbym. A w tym roku to zupełna klapa.
    Może zimą się uda wyrwać.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)