No cóż, wygląda na to że kategoria "Debiutanta Roku" nie znajdzie odpowiedniego poparcia i nie przejdzie, a szkoda , bo według mnie trzeba stawiać na nową krew, nowe twarze, nowe myślenie.
No cóż, !!! nie wszyscy muszą powielać mój sposób myślenia, przecież to jest forum gdzie każdy ma prawo do swej indywidualności.
W tej kategorii czuję się przegrany , ale będę jeszcze bronił współczesnej wersji "Rejestratora Roku" - któż to taki ten rejestrator ?
To miała by być osoba wyróżniona za rejestrację wrażeń związanych z Bieszczadami w formie bądź
- relacji kronikarskiej (proza, itp)
- fotografii
- uniesień poetycznych (w dowolnej formie - niekoniecznie wierszowanej)
- innej np muzycznej, czy też innej; np w niepowszechnej dotychczas formie
-----------------------------
czyli jak napisał Piskal :
.............. no i tu wstawił bym nr 3 .................. rejestrator RokuCzyli:
Forumowicz Roku- bo...TAK
Ekspert Roku- bo wie więcej, niż ...MY
(jeśli komuś nie podoba się to określenie, to niech zaproponuje inne)
.
Tomek przypomniał, że ostatnio
Ja bym zrezygnował z tego wymogu i narzucił obowiązki na AKADEMIKÓWA w np. kategorii Fotografik czy Literat kiedyś nawet trzeba było podać JEDEN link.
sorki Kolego Recon ,ale mnie nie przekonuje Twoje
-------------------------------a Akademicy (czytaj Powsimordy) niech mają podwójny głos.
Narzuciłbym na AKADEMIKÓW obowiązek weryfikacji czy zgłoszone w pierwszej turze kandydatury spełniają warunek zgłoszony przez Piskala
Wówczas mielibyśmy taką sytuację, że każdy głosuje na kogo chce, to podlega weryfikacji akademików,Skoro jest to forum BIESZCZADZKIE, nie uwzględniać kategorii eksterytorialnych
ostatecznie akademicy częściej czytają forum i mają pełniejsze rozeznanie i niech wezmą na siebie odpowiedzialność
a w głosowaniu bezpośrednim i końcowym zwycięża głos vox populi

Odpowiedz z cytatem