Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Tańsze zakupy turystyczne

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Tańsze zakupy turystyczne

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Zostawmy kwestię akcji DDD na chwilę z boku.
    Jeśli sporadycznie korzystam z usług sklepów internetowych to chciałbym poznać metodę jak się ustrzec wpadki "przed" a nie "po"
    dlatego zadałem pytanie "jak sprawdzać wiarygodność?"
    Czy przed każdym zakupem zadawać na forum pytanie - co sądzicie o sklepie www.coś_tam_coś_tam.pl ?
    Trudne zadanie. Na pewno szukać informacji, nawet przez google, ceneo i inne porównywarki, może na allegro ma jakichś klientów. Może forach turystycznych (ngt np) i trzeźwo patrzyć na "okazje".
    Wielokrotnie kupowałem coś w sklepach netowych, nie tylko w Polsce (UK, D, CZ) i czasem dość drogie rzeczy typu detektor lawinowy, foki do nart, wiązania itp. i, póki co jeszcze (odpukać) nie miałem problemów (czasem zakup trwał 4 miesiące, ale to inna sprawa). Jeśli sklep ma dużo klientów (dużo się o nim pisze/mówi) to daje to pewne pojęcie o jego reputacji.
    Jeśli już się człowiek decyduje na zakup, a robi to sporadycznie, to na pewno czytać regulamin, a w szczególności część o zwrotach Polskie prawo akurat w tej kwestii jest dobre, ale czasem sprzedawca zwrot warunkuje odesłaniem wypełnionego jakiegoś formularza zwrotu (którego na przykład nie można nigdzie znaleźć). Jeśli coś jest niejasne, to lepiej zapytać sprzedawcę przed zakupem. Uczciwy odpowie, nieuczciwy.. a po co nam taki..
    A czasem lepiej kupić drożej, ale w znanym sklepie, niż potem płacąc np. 10 zł mniej bujać się z gwarancją/sprzedawcą/czymkolwiek.

Mam nadzieję, że coś pomogłem.
    Ostatnio edytowane przez uszatek_mis ; 19-11-2014 o 00:16 Powód: uzupełnienie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)