Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Rzeszow - Rodna. Ktoredy autem?

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Domyślnie Odp: Rzeszow - Rodna. Ktoredy autem?

Ja też nie polecam przejazdu węgierskimi, bocznymi drogami. Raz próbowaliśmy sobie tak drogę skrócić i w porywach osiągaliśmy prędkość 40km/h. Niestety nie pamiętam czy to ta sama droga co na Twojej mapie (może Krzychu sobie przypomni) ale w całości przypominała tarkę do prania, żadnych dziur niby nie było ale szybsza jazda groziła urazami głowy :) Dodatkowo nie było na niej żadnych wymalowanych pasów i oznakowania zakrętów (każdy kierujący wie co to oznacza nocą i nie daj Boże podczas mgły). Lepiej dorzucić parę kilometrów i śmignąć sobie bezstresowo. Powodzenia!
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Ja też nie polecam przejazdu węgierskimi, bocznymi drogami. Raz próbowaliśmy sobie tak drogę skrócić i w porywach osiągaliśmy prędkość 40km/h. Niestety nie pamiętam czy to ta sama droga co na Twojej mapie (może Krzychu sobie przypomni)...
    Tak, pamiętam. Raz posłuchałem google maps i to nie był dobry pomysł. Bezdyskusyjnie najlepszą, ale nie najkrótszą jest trasa przez Tokaj do Nyiregyhazy, następnie drogami 41 i 49 do granicy z Rumunią. Nie ma sensu wjeżdżać na autostradę M3 jak to jest zaznaczone w drugim twoim wariancie.To jest mały kawałek a trzeba kupować winiete. Dalej za Satu Mare znam tylko kawałek drogi, która jest zaznaczona na mapie, jechałem ją we wrześniu rowerem i była ok. Samochodem zazwyczaj jeździłem 19stką i 1C do Baia Mare. Dalej drogi nie znam, ale widzę, że są to główne drogi krajowe, nie powinny być złe. W Rumunii sporo wyremontowano i remontuje się dróg krajowych.

Planujesz jechać przez Rzeszów? jadąc z Poznania chyba lepiej ominąć stolice Podkarpacia tzn. kierować się drogami szybkiego ruchu na Kraków, Tarnów a następnie na Jasło, Nowy Żmigród, Duklę i Barwinek.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Poznań/Szczecin

Krzychu, dziękuję i jednocześnie zazdroszczę Wam tej zupełnie innej odległości. Podałem przez Rzeszów, bo na.dzień dzisiejsży będę jechał do Wawy busem i dalej z.kolegą już autem.
    "There is no such thing like too much snow" - Doug Coombs

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)