Jak to nie było? Od wczoraj myślę gdzie postawić jakąś ściankę działową aby godnie nową mapę wyeksponować! Dzięki!![]()
Jak to nie było? Od wczoraj myślę gdzie postawić jakąś ściankę działową aby godnie nową mapę wyeksponować! Dzięki!![]()
Czterech panów B.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Przypomniałem sobie dlaczego odświeżyłem ten wątek :) Mianowicie, chciałem grzecznie zapytać:
gdzie do diaska podziała się Kasarda?!
Jesienią miałem taką objazdową niedzielę z załatwianiem po drodze różnych spraw.
Lecę sobie od strony Cisnej i opadam na Szczerbanówkę, i jako że wykroiło mi się czasowe okienko, postanawiam odwiedzić Kasardę. Pod ręką mam najnowszą mapę Ruthenusa (wyd. 2023), parkuję na poboczu, miotam się pomiędzy stronami mapy, znajduję właściwą, wytężam wzrok, wytężam jeszcze bardziej, mało gały mi z orbit nie wyskoczą a tu...niespodzianka! Kasardy nie ma! Przepadła!
W nerwach poskładałem niepotrzebną mapę nawet nie patrząc którą stroną w którą stronę i pieszo ruszyłem jakąś ledwo widoczną, zarastającą drożyną w leśny gąszcz, w stronę miejsca gdzie jak mi się wydawało powinna znajdować się Kasarda. I co? I pudło! Zawróciłem i kilkaset metrów dalej natrafiłem na właściwy trop, po którym dotarłem do celu.
Po powrocie do domu wyrzuciłem wszystkie mapy Ruthenusa! Na razie wyrzuciłem je tylko na podłogę w poszukiwaniu innych wydań.
Pomarańczowa, rewelacyjna, jednostronna, skala mniejsza ale mimo to dla Kasardy miejsce się znalazło. Mapa krytykowana, ta z pierwszego postu, już dwustronne „cacko” i drodzy Państwo, Kasarda jak wół stoi na swoim miejscu. Wydanie z 2021, też dwustronne i nie wiedzieć dlaczego wcięło ją na amen. Jak już wcześniej napisałem na wydaniu z 2023 też jej nie ma. Takich atrakcji jest w Bieszczadach jak na lekarstwo, tym bardziej dziwi taka niefrasobliwość i niedopatrzenie ze strony wydawnictwa!
Jeżeli posiadacie nowe mapy wydawnictwa Compass to proszę o informację czy jest na nich zaznaczona Kasarda?
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
kasarda.jpg
Rok wydania: 2024
Czterech panów B.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki