Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Wiosenny wypad na srodkowa Ukraine- wstepne plany i pytania

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Wiosenny wypad na srodkowa Ukraine- wstepne plany i pytania

Szczerze mowiac temat hokeja i bialorusi bez wiz obil mi sie o uszy jakies 2 lata temu na forum rosjapl.info a potem calkowicie o tym zapomnialam! Tylko dzieki tobie i tej informacji na forum sie o tym dowiedzialam. Dzieki za link, poogladam i zobaczymy- moze cos z tego wyjdzie?
    Nie wiedzialam ze na Łotwie tez sa stare slupy- chetnie bym takowych poszukala- fajnie by choc jeden znalezc! A przy okazji tyle nam z zeszlego roku zostalo ciekawych miejsc do odwiedzenia na Łotwie..

No i teraz to mam cholerny dylemat co robic- srodkowa Ukraina czy Białorus/Łotwa? Najlepiej to by jedno i drugie ale czas niestety nie z gumy...

Cytat Zamieszczone przez wtak Zobacz posta
    Defilada ma podobno rozmach rodem z Placu Czerwonego :)
    Na defilade nam zabraklo dwoch dni w 2010 roku. Wszyscy spotykani na Krymie miejscowi nas zachecali aby sie wybrac- bo byla 65 rocznica. Ale niestety 10 maja musialam byc juz w pracy wiec musielismy wczesniej wracac i sie nie udalo... Obiecalismy sobie ze koniecznie sie wybierzemy w 2015 (jeszcze okraglejsza rocznica) w takim terminie na Krym zeby zobaczyc defilade w Sewastopolu.... Kto by wtedy pomyslal ze dojazd sie tak utrudni i bedzie wieksza szansa dostac sie bez wizy na Białorus...

Białoruś jest także z pewnością trochę inna niż w TVN
    Jakby swiat mial wygladac tak jak prezentowany w TVN to lepiej by sobie od razu w łeb palnac....

Przede wszystkim należy kupić bilet na jakiś mecz (ubywa tych tanich w zastraszającym tempie). Ja mam na GER-KZ na 10 maja.
    Najtańsze kosztują 91000 BYR czyli ok 30 zł. To jakieś 10 razy taniej niż wiza, nie mówiąc o "pieriepałkach'.
    Zajrzyjcie na ticketpro.by.
    Jedno co mnie bardzo interesuje a nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi to czy bilet na mecz uprawnia tylko do poruszania sie na trasie granica- miejsce meczu- granica? czy jak chwyca mnie w zupelnie innej czesci kraju i wyjdzie ze na meczu wogole nie bylam to moge miec klopoty jak jezdzac bez wizy?
    Ostatnio edytowane przez buba ; 23-03-2014 o 21:14
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)