Witam forumowiczów
Nigdy nie byłam w Bieszczadach, a przyszło mi zorganizowanie majówki dla grupy znajomych ze studiów. Opracowałam pewien program tej wyprawy i chciałabym się dowiedzieć co o nim sądzicie.
Dzień 1
Przyjazd (południe, może popołudnie) - Ustrzyki Górne.
Może uda się wejść – Wielka Rawka, Mała Rawka, Bacówka PTTK pod Małą Rawką (ok. 4,20h). Powrót to Ustrzyk – bus lub pieszo ok. 2,5km. Nocleg – Ustrzyki Górne.
Dzień 2
Trasa Ustrzyki Górne – Włosate (podjechać albo pieszo 1,15h asfalt) – Tarnica– Szeroki Wierch – Ustrzyki Górne (jeśli całość pieszo to 5,3h jeśli początek busem to 4,15h). Nocleg – Ustrzyki Górne.
Dzień 3
Trasa Ustrzyki Górne - Połonina Caryńska – Brzegi Górne – Schronisko PTTK Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej
Lub
Trasa Ustrzyki Górne - Połonina Caryńska – Brzegi Górne – Przełęcz nad Brzegami Górnymi – żółtym szlakiem do Schronisko PTTK Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej
( 4,35h).
Nocleg na Połoninie Wetlińskiej – Schronisko PTTK Chatka Puchatka
Dzień 4
Trasa – Schronisko PTTK Chatka Puchatka - prz Połoninę Wetlińską (Roh)- Smerek – Kalnica (3,20h)
Lub
Przez Połoninę Wetlińską (Roh)- Smerek– Bacówka Jaworzec – Kalnica - (4,45h)
(czy warto wybrać tą drugą opcję?)
Dojazd nad Solinę (czy jesteśmy w stanie stamtąd dostać się nad Solinę w godzinach popołudniowych lub wieczornych?).
Nocleg Solina.
Dzień 5
Solina- Zapora wodna, kąpielisko i wypożyczalnia sprzętu wodnego rejs statkiem turystycznym
Nocleg Solina
Dzień 6
Z samego rana powrót.
Dodam, że będziemy jechać aż z Wielkopolski i że ekipa to nie zawodowi piechurzy, jedynie i jeszcze dwie inne osoby trochę chodzą :)
Będę bardzo wdzięczna za opinie!
Zakładki