Zobacz wyniki ankiety: Po co to forum ?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • - czy sprowadza Cię na forum możliwość pogadania (takiego zwykłego o sprawach ludzkich i bieszcz.

12 22.22%
  • czy oczekujesz konkretnych wiadomości topograficznych (np.gdzie jechać, co zobaczyć, )

2 3.70%
  • - czy chciałbyś się dowiedzieć jak się poruszać po Bieszczadach ? logistyka? zaopatrzenie? sprzęt ?

1 1.85%
  • - czy lubisz raczej czytać relacje ludzi którzy już coś przeszli ?

32 59.26%
  • - a może chciałbyś się spotkać z tymi co już wędrowali tu nie raz ?

7 12.96%
Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Komu jest potrzebne to forum ?

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Komu jest potrzebne to forum ?

Jasne ze forum jest potrzebne! Bo inaczej np. skad bym wiedziala ze Piotrek znow pojechal w ladne miejsca??
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...070#post152070
    Ostatnio edytowane przez buba ; 06-03-2014 o 15:31
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Tak, tak, to prawda - czas się przyznać że jestem nałogowcem. Nałogowcem, który od paru lat jest uzależniony , a uzależnieniem jest to forum.
    Toteż gdy od kolegi forumowego (oj! Januszku!) usłyszałem po raz kolejny potwierdzenie , że moja pożywka zanika, wpadłem w rozpacz.
    Co ja będę ćmił ?
    Co ja będę pił ?
    Co ja będę trwonił ?
    Gdzie przepadnę w nicość ?
    Żałość mnię wzięła i stąd powstał ten wątek (wątpliwy) z wątpliwą sondą. Żyw będzie azali ?
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Czytając kolejne wpisy (czy jak to się mówi posty) wracała mi wiara. Po pierwsze. po drugie i po trzecie.
    Najsampierw Zbyszek1905 napisał że ankieta jest piękna tylko do dupy. I musiałem mu przyznać całkowitą rację . Powinna być możliwość wyboru kilku punktów. (ale nie umiem tego zrobić).
    Potem słusznie wytknął mi że nie ma technologii
    które pozwalają zastąpić bezpośredni kontakt z człowiekiem?.
    Znowu mu przyznać rację muszę.
    Ale, ale nie zgodzę się z nim we wszystkim , szczególnie w tym co napisał
    Gdybym jeszcze potrafił tak barwnie opisywać różne wyprawy, jak to robią inni, to pewnie bym to jakoś opublikował.
    Hej !
    Jestem zdecydowanie zgodny z Bartolomeo
    Piszmy relacje do jasnej cholery! Ty też, bez Twojej relacji to forum zdechnie.
    i co z tego ? to z tego że wyrażam swoje opinie i nie boję się tego.
    Dziękuję za wsparcie innych nałogowców
    Długi
    Minęła 6 i parę minut. Dzień zaczynam od ..
    Małgocha
    Około godziny 8mej - od kilku ładnych lat codziennie zaglądam na nasze forum
    -----------------------------------------------------
    tak dużo ważnych padło tu zdań , że pozwolicie, że do innych odniosę się jutro
    a wszystkim dziękuję

Bieszczadnik Awatar zbyszek1509
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Najsampierw Zbyszek1905
    Ale, ale nie zgodzę się z nim we wszystkim , szczególnie w tym co napisał
    Gdybym jeszcze potrafił tak barwnie opisywać różne wyprawy, jak to robią inni, to pewnie bym to jakoś opublikował
    .
    Najważniejsze, że reanimacja okazała się skuteczna, jak to na pewno zdecydowana większość uczestników "referendum":) zgodnie zauważyła. Osobiście zgadzam się z Twoją niezgodnością i obiecuję poprawę w najbliższym czasie.

A tak na marginesie to zżera mnie ciekawość jak przedstawiają się wyniki ankiety, którą zapodałeś:) pod głęboką rozwagę i która udowodniła potrzebę istnienia forum.
    Pozdrawiam i życzę dalszych tak efektywnych i efektownych pomysłów:).
    Zbyszek

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez zbyszek1509 Zobacz posta
    Najważniejsze, że reanimacja okazała się skuteczna
    Optymista.

Ja, dokąd nie przeczytam 10 relacji napisanych przez autorów spoza zaklętego kręgu, pozostanę pesymistą.
    Czterech panów B.

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Optymista.

Ja, dokąd nie przeczytam 10 relacji napisanych przez autorów spoza zaklętego kręgu, pozostanę pesymistą.
    Z dwojga złego wolę być optymistą, gdyż pesymista nawet w niebie widzi dziury a optymista w dziurce widzi niebo:).
    A tak już trochę poważniej, to jak wynika z ankiety, najwięcej punktów zdobyło pytanie don Enrico "- czy lubisz raczej czytać relacje ludzi którzy już coś przeszli ?".
    W związku z tym rodzi się następne pytanie, jeżeli nie przeczytałeś nawet 10 relacji, to czy były one mało interesujące, nieciekawie napisane, czy inne okoliczności zadecydowały, że nie wzbudziły Twojego zainteresowania?.

Ps. A którzy to autorzy należą do zaklętego kręgu?.

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

tak dużo ważnych padło tu zdań , że pozwolicie, że do innych odniosę się jutro
    a wszystkim dziękuję
    Hej!! te Twoje jutro to kiedy będzie?:)
    A za dziękczynne słowa również dziękuję (-my).

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez zbyszek1509 Zobacz posta
    Hej!! te Twoje jutro to kiedy będzie?:)
    (...).
    Przepraszam, ale inne tematy mnie przygniotły i jutro przesunęło się na jutro.
    ale, ale? czyż innym użytkownikom też , może brakować czasu na pisanie ?

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Przepraszam, ale inne tematy mnie przygniotły i jutro przesunęło się na jutro.
    ale, ale? czyż innym użytkownikom też , może brakować czasu na pisanie ?
    Ależ oczywiście, nie ma żadnego problemu. Może być nawet jeszcze później:). Doskonale rozumiem, że są chwile przepełnione brakiem czasu. A nawet, czasami bywa tak, że jest czas a brakuje odpowiedniego nastroju aby coś skrobnąć a to jest jeszcze gorsze.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Przeczytałem znacznie więcej niż 10 relacji. Relacji, które piszą obecnie ciągle te same osoby (nazwałem to sobie zaklętym kręgiem autorów). Oczywiście nic w tym złego, że piszą , ale w pewnym momencie skończy im się siła/ochota/pomysły/czas. Praktyka pokazuje, że osoby niegdyś bardzo aktywne teraz "odpoczywają", podobnie będzie i z obecnymi korespondentami. Problemem forum jest to, że nie ma nowych autorów, nowych korespondentów i pisanych przez nich relacji. A jak nie będzie tych nowych autorów, spoza zaklętego kręgu (kilku, może kilkunastu piszących obecnie), to będzie posucha.

Raz jeszcze więc: jak przeczytam 10 relacji napisanych przez nowych autorów (takich, którzy nie pisali nic albo nie pisali od dawna), autorów spoza zaklętego kręgu, to zgodzę się z Tobą, że reanimacja forum okazała się skuteczna. Na razie tak sobie powątpiewam

Przypuszczam, że pogadamy sobie tutaj, obiecamy nawał relacji taki, że silnik forum tego nie wytrzyma, a potem, jak zwykle, napiszą ci sami co wcześniej. Albo... nie napiszą. I co wówczas?
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 08-03-2014 o 19:11
    Czterech panów B.

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Przeczytałem znacznie więcej niż 10 relacji. Relacji, które piszą obecnie ciągle te same osoby (nazwałem to sobie zaklętym kręgiem autorów). Oczywiście nic w tym złego, że piszą , ale w pewnym momencie skończy im się siła/ochota/pomysły/czas. Praktyka pokazuje, że osoby niegdyś bardzo aktywne teraz "odpoczywają", podobnie będzie i z obecnymi korespondentami. Problemem forum jest to, że nie ma nowych autorów, nowych korespondentów i pisanych przez nich relacji. A jak nie będzie tych nowych autorów, spoza zaklętego kręgu (kilku, może kilkunastu piszących obecnie), to będzie posucha.
    Przypuszczam, że pogadamy sobie tutaj, obiecamy nawał relacji taki, że silnik forum tego nie wytrzyma, a potem, jak zwykle, napiszą ci sami co wcześniej. Albo... nie napiszą. I co wówczas?
    Całkowicie zgadzam się z Tobą i również uważam, że siła, ochota, pomysły i czas, to są dobrodziejstwa, które nigdy nie będą wiecznie trwały. Tym bardziej gdy zabraknie jeszcze dobrej woli a czas jest na wagę złota, to będą chwile wzlotów i potknięć, tak jak to w życiu bywa. Zdecydowanie łatwiej czyta się czyjeś relacje aniżeli pisze swoje, gdyż tak jest wygodniej a nawet bezpieczniej. Nikomu nie narazimy się:). Natomiast ci, którzy dominowali w swoich relacjach, doskonale wiedzą, że wymaga to pewnego wysiłku nawet intelektualnego, aby to co się napisze, miało jakiś sens. Zaraz przystępuję do napisania wcześniej obiecanej relacji don Enrico, z jednej z atrakcyjniejszych wypraw w "bieszczadzkim worku".

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)