SB bardzo dziękuję za odpowiedż

napisałeś

> Izo, Studenne to przecież prawie cywilizacja
No może i masz rację , ale dla mnie to tam również słychać " wycie historii "
ja je w każdym razie słyszę . Staliśmy na polanie gdzie niedyś tętniło życie ,
biły dzwony wsród codziennych gwarów a dziś nie mam nic , stoi jedynie ambona myśliwych i zapewniam Cię że ja nie widziałam żadnych innych oznak cywilizacji i właśnie to podoba nam się najbardziej , obwodnica -coż nawet jej nie słychać .
Wiem napewno że równie wspaniale jest w Tworylnem czy Krywe i dlatego też się tam wybraliśmy.

a nie doszliśmy ponieważ :
-szliśmy od mostu na Sanie tak jak powinliśmy( do Tworylnego) ,w pewnym momencie całkiem blisko jest szlaban z napisem wstęp wzbroniony rezerwat czy jakoś tak podobnie .
Mój mąz jak nie musi to nigdy nie wchodzi ani też nie wjezdża pod zakaz i mimo tego że mu tłumaczyłam że można tylko drogą to się nie dał przekonać ( zakaz to zakaz ) . Moim pomysłem na to było dojście z lewej strony Sanu bo na mapie był tam most no i na to się zgodził . Szliśmy faktycznie stokówką ( trasa średnio ciekawa ) ładnych parę godzin, aż podczas jednego z przystanków doszliśmy do wniosku iż tego mostu po prostu nie ma , bo według mapy to powinliśmy go już dawno minąc .No i znalazłam w przewodniku że go nie ma bo się powodzi poddał .
No i w tył zwrot tą samą trasą- ponieważ mnieliśmy już dość ,a musieliśmy wrócić po samochód .

Co do wilków i niedżwiedzi to się nie martwię , szukaliśmy węży i nic .
Na tej stokówce którą szliśmy jest za to pas startowy piskląt , podejrzewamy że uczą się tam fruwać bo spotykaliśmy je dośc często .

Czy pisząc most w Studennym masz na myśli most w Obłazach ?
W Studennym niewidziałam ani Sanu , ani mostu .
Czy schodząc ze Studennego ( z biegiem potoku ) Obłazy są po prawej stronie mostu , czy po lewej bo nie potrafię tego wywnioskować. W przewodniku jest po prawej a na asfalcie przed mostem strzałka że z lewej .
I jeszcze jedno ile + ,- kilometrów od tego mostu jest do Zatwarnicy i jak sądzisz
czy damy radę przejść ( z dziećmi 12,14 lat ) całą to trasę( będziemy musieli wrócić po samochód) czy lepiej podzielić ją na dwie np. most-Krywe , Sękowiec -Hulskie
( następnego dnia )

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi już otrzymane i za te które mam nadzieję jeszcze napłyną .

IZA