Hej Parkowy!....Witaj... jestem tu stosunkowo "świeży" i "młody"... ale...
1. ... jedyny pensjonat w którym spałem w Bieszczadach to " Baza nad Roztokami" w Tarnawie Niżnej....spałem tam trzy, może cztery razy.... atrakcji bez liku ... szczególnie przy deszczowej pogodzie...cena 35 zeta od osoby...co kto lubi... ale są też droższe... nie wiem tylko, czy atrakcji jest tyle.... mi to odpowiada... dobrze tam się czuję...ostatnio nocowałem w domku w Sękowcu koło leśniczówki i za 40 zł od osoby ... dwuosobowym... i warunki jak dla mnie super.. są też tańsze o 5 zeta, ale i droższe...polecam...
2. ...mapa to... Bieszczady W.Krukara... choć ostatnio zakupiłem Bieszczady ExpressMap.... laminowaną... tak pod deszcz...
3. ...co kto lubi ... całe Bieszczady dla mnie są owiane tajemnicą i wszędzie jest fajnie.... gdzie się nie ruszysz jest gites... znowu kto co lubi... zależy...
4. ... to zależy kiedy, gdzie, jak i co ma oznaczać ten wypad... ale tak wiele nie potrzeba.... generalnie i z pewnymi wyjątkami...
5. ....można sobie ugotować, zjeść w knajpie, jakiejś gospodzie itd itp...
6. ... tak na poważnie wszyscy ludzie są ciekawi i takich na pewno spotkasz ... jeśli będziesz chciał.... może jeśli jesteś wybredny to nie za pierwszym razem...ale są ... na pewno są....
... a odnośnie Stachury to nie wiem... ja tam wielkim fanem nie jestem... ale w w 82, a może 83 miałem okazję poznać jego matkę i sobie cały wieczór z nią pogadać....ale w Bieszczadach to nie było ...normalna kobiecina to była... swoją rację miała..... a syn.... co kto lubi....
7. ....szlaki generalnie błotniste.. chyba, że susza.......najlepsze widoki na czerwonym....tym głównym... widokowym...na mapach są....ludzie też są....
8. ... tak normalnie ... jak to w życiu... na burze i złych ludzi... ale ich w Bieszczadach dużo nie jest... tych złych, oczywiście....bo burze czasami są...
9. ... do gawry nie wolno się pchać ...i za dużo nie pić jak chce się coś zobaczyć....
..... a tak w ogóle to poczytaj sobie trochę to forum, a dosyć sporo informacji wydobędziesz... tak pod swoim kątem.... pozdrawiam