Cytat Zamieszczone przez skyrafal Zobacz posta
Dobrze byłoby się zastanowić komu te wszystkie "programy" służą poza ich autorami, którzy otrzymują wynagrodzenie z naszych podatków za pisanie tych bzdur.
Jakim trzeba być głupcem, żeby na siłę forsować turystykę jako podstawowe źródło utrzymania ??(...)
Turystyka w bieszczadzkich realiach może funkcjonować jako dodatkowe źródło dochodu i żadne strategie, konsultacje czy inne udawanie tego nie zmieni.
Ja akurat w tym temacie zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem stawianie kolejnych domków "spod linijki" i pseudoagroturystyk zwłaszcza przez niemieszkańców jest wg mnie dla Bieszczadów na dłuższą metę zabójcze. Analizę SWOT i projekt finansowy na 50 stron można zrobić tak naprawdę pod każdy temat i wszystko można w ten sposób uzasadnić. Chciałabym żeby Bieszczady szeroko rozumiane stać było na odważne decyzje długofalowe a nie "obijanie chaty sidingiem". Dzisiaj w TV była mowa o planowanym parku kulturowym na Krupówkach - może sprawdziłoby się to rozwiązanie w Bieszczadach?
Dlatego zamieściłam link. Może ktoś będzie chciał zabrać głos w tych konsultacjach.