Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Rosińscy w Bieszczadach

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Rosińscy w Bieszczadach

Witajcie,

No właśnie te wszystkie wątpliwości skłoniły mnie do napisania tego wątku. W moich poszukiwaniach pojawiły się 3 miejscowości Sokole, Teleśnica Sanna i Oszwarowa. W jednych tekstach jest tu a w drugich tam. Ponad to jest duże prawdopodobieństwo w moim przekonaniu pomylenia nazwisk Rosiński z Roińskim. Jeśli chodzi o moje dochodzenie na żywo mieszkańcy Teleśnicy mówią tylko o Sokolu stąd wniosek, że to pałacyk w Sokolu. Faktycznie trochę to pomieszane. Jak napisała Asia z kopaniem u mnie słabo ale są dwie osoby z którymi muszę porozmawiać coby nadrobić braki we władaniu szpadlem :), wspomniany już Pan Henryk oraz autor książek animator kultury w Lesku Pan Andrzej Potocki. Ten ostatni niestety nie odpisał na mój list. Niestety ludzie mieszkający u podstawy Stożka (góra panująca nad trzema wspomnianymi miejscowościami) słabo znają historię tych terenów...:( Acha ten wątek o Rosińskich ponoć występuje w powieści Crimen.
    Ostatnio edytowane przez Kapelusznik ; 14-06-2014 o 08:58

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)