Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 3 dni w Wetlinie - co zobaczyć?

Domyślnie 3 dni w Wetlinie - co zobaczyć?

Witam,

Wszystko wskazuje na to że w przyszłym tygodniu wreszcie zawitam w Bieszczadach.Będzie to 3 dniowy wypad, stąd pytanie do Was co przez te 3 dni zobaczyć?Plan mam taki

1. Połoninami dotrzeć do Ustrzyk - ale traz pytanie,jak wrócić?sa tam jakieś busy?Jeśli tak to gdzie tego szukać?
    2. Żółtym na Rabią Skałę - dalej na Krzemieniec i powrót Działem
    3. Samochodem do Utrzyk i na Tarnicę

Co sądzicie o takim zestawie?No i jak sprawa wygląda z transportem w tym okresie bo to mnie martwi.
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Domyślnie Odp: 3 dni w Wetlinie - co zobaczyć?

Plan ambitny. Myślę, że z busami nie będzie problemy zwłaszcza na tej trasie. A busy znajdziesz w centrum UG przy sklepie spożywczym.
    pozdrawiam
    Marek

Cytat Zamieszczone przez Pyra.57 Zobacz posta
    Plan ambitny. Myślę, że z busami nie będzie problemy zwłaszcza na tej trasie. A busy znajdziesz w centrum UG przy sklepie spożywczym.
    Marku, co masz na myśli mówiąc ambitny?:)

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

Pewnie to, że bez obijania się Trasy nie są krótkie ale zdecydowanie przystępne! Zwłaszcza ta druga mi się bardzo podoba! Mam sentyment do Riabej gdyż dwukrotnie między Jawornikiem a Riabą natknęłam się na wilki (raz kilkanaście metrów ode mnie) - ale bez obaw -o tej porze roku wam to zdecydowanie nie grozi! (ja szłam samej 4 lata temu na przełomie zimy i wiosny -robiłam tą samą pętelkę). Na Riabej sympatyczny taras widokowy... -dla odważnych :)

O busy się zupełnie nie martw, będzie ich dużo i będą jeździć co chwilę -bez rozkładu ale co chwilę.
    Ostatnio edytowane przez Jimi ; 17-06-2014 o 22:19

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    Pewnie to, że bez obijania się Trasy nie są krótkie ale zdecydowanie przystępne! Zwłaszcza ta druga mi się bardzo podoba! Mam sentyment do Riabej gdyż dwukrotnie między Jawornikiem a Riabą natknęłam się na wilki (raz kilkanaście metrów ode mnie) - ale bez obaw -o tej porze roku wam to zdecydowanie nie grozi! (ja szłam samej 4 lata temu na przełomie zimy i wiosny -robiłam tą samą pętelkę). Na Riabej sympatyczny taras widokowy... -dla odważnych :)
    Mam tylko nadzieję, że trafimy w pogodę:)Pierwotnie planowałem Ustrzyki, ale problem jest z noclegiem.Mam nadzieję, że wrócę zadowolony:)
    Pytanie-ile kosztuje bus z Ustrzyk do Wetliny?
    Ostatnio edytowane przez polibud ; 17-06-2014 o 22:23

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

W maju widziałem jak płacono 8 zł/os., ale to nie są sztywne ceny i mogą być dynamicznie zmienne (zarówno w górę lub w dół) zależne od ilości osób w busiku, od negocjacji (w ilości siła lub naleganie... jedziemy, nie czekamy na komplet czyli "pan płaci i wymaga"), od szefa busika, od "tajnej" informacji, że np. w UG czeka już tabun ludzi lub jest umówiony nadzwyczajny kurs, od pogody, pory dnia... etc.
    W Wetlinie busiki stoją koło kościoła, łapać je można gdziekolwiek na trasie, najczęściej na przystankach PKS.
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Debiutant Roku 2015 Awatar tolek banan
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    POZNAŃ

"Główna baza " BUS była koło abc - czy coś się zmieniło?

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Ja gdy tylko pamięcią sięgnę to stali koło kościoła. W tym roku w maju też tam ich widziałem. Może jacyś też stoją koło ABC, na szczęście to niedaleko.
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Ja również się orientuję że stoja koło abc, ale jakby nie było można ich łapać w kazdym miejscu na trasie . A co do zestawu tras strzał w dziesiątkę szczególnie dzień drugi

Dzięki za odpowiedzi i rady. Słuchajcie, mówiąc o sklepie ABC macie na myśli Wetlinę czy Ustrzyki?W jakich godzinach jeżdżą te busy?Planujemy rano jechać busem do Ustrzyk i wrócić do Wetliny, a że mieszkać będziemy blisko ABC/Wetlina będzie to chyba najlepsze rozwiązanie, tylko tak jak wyżej- w jakich godzinach można liczyć na busy?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)