Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Kleszcze i borelioza

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: Kleszcze i borelioza

Wiele tu kleszczach napisano, ja dodam, że nawet późne stadia boreliozy z niezłym skutkiem leczy się m.in. w Kanadzie. Rzecz polega na częstym sprawdzaniu poziomu przeciwciał specyficznych i odpowiednim do tego dobieraniu antybiotyków. Kuracja trwa nawet do roku czasu i ponoć przynosi pozytywny wynik. Niestety wymaga stosowania leków osłonowych i nie kazdy ją znosi - wiadomo - antybiotyki. No i w naszych warunkach ponoć jest droga. W Polsce jest pani doktor, która tę metodę poznała. Pracuje w Krakowie. Gdy zdobędę namiar - podeślę Wam, byście rzecz sprawdzili dokładnie.
    Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Szkutawy
    Guest

Domyślnie Odp: Kleszcze i borelioza

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    Wiele tu kleszczach napisano, ja dodam, że nawet późne stadia boreliozy z niezłym skutkiem leczy się m.in. w Kanadzie. Rzecz polega na częstym sprawdzaniu poziomu przeciwciał specyficznych i odpowiednim do tego dobieraniu antybiotyków. Kuracja trwa nawet do roku czasu i ponoć przynosi pozytywny wynik. Niestety wymaga stosowania leków osłonowych i nie kazdy ją znosi - wiadomo - antybiotyki. No i w naszych warunkach ponoć jest droga. W Polsce jest pani doktor, która tę metodę poznała. Pracuje w Krakowie. Gdy zdobędę namiar - podeślę Wam, byście rzecz sprawdzili dokładnie.
    Pozdrawiam,
    Derty
    ... Ameryka to inna bajka....tak bardzo ogólnie to inna choroba... na naszym gruncie to trochę inaczej wygląda...nie wiem, ale z tego co wiem to nijak to się przedkłada na nasze realia....może jestem do tyłu, ale ze dwa lata temu, to takie wieści targały tą chorobą.....
    Ostatnio edytowane przez Szkutawy ; 21-08-2014 o 20:27

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)