Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Kleszcze i borelioza

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2010
    Rodem z
    z pod hal

Domyślnie Odp: Kleszcze i borelioza

ja też należę do tych nieszczęsliwców przyciagających masowo kleszzce. Już tzreci raz ( w ciągu ok. 2laT) wylazł mi rumień. Pierwszy raz poleciałam do lekarza, robiłam badania IGG i IGM, brałam przez miesiąc antybiotyki. Drugim i tzrecim razem już nawet nie robiłam badań, bo po co jak wyniki nie są miarodajne, tylko lekarz nocny mi zapisyawał antybiotyki. Po leczeniu tez juz nie robię badań z tego samego powodu co wyżej. tym sposobem oszzcedzam pieniadze, bo nie jest to refundowane i czas. Piję od 2 lat czystek, szczeć, rdest japoński i kolcorośl. Czuję sie na tyle dobzre, że kilka razy w roku jeźdzę w Bieszzcdy lub BN by dawać się zżerac tym krwiopijcom.Ostatnio postanowiłam, że bedę sie szzcelnie opatulać, zakładac na spodnie skarpety, na łeb czapkę i cholera wie cojeszcze. Narazie się nie poddaję.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Wągrowiec

Cytat Zamieszczone przez anka-szklanka Zobacz posta
    tym sposobem oszzcedzam pieniadze, bo nie jest to refundowane i czas....
    No właśnie, wychodzi na to że nie tak do końca. Chociaż sama też straciłam kupę kasy na badania i na prywatne wizyty ale lekarz do którego trafiłam w maju i do którego poszłam prywatnie bo mi zależało na czasie bo czułam się źle zgarnął mnie od razu na 10 dni do szpitala, w szpitalu dostałam skierowanie na badania na NFZ które miałam zrobić przed wizytą kontrolną która też była na NFZ.. czyli mogą być refundowane tylko chyba nie każdemu lekarzowi się chce ;/

Trochę nie bieszczadzkie klimaty, ale pozwalam sobie wkleić gdyż wielu spośród forumowiczów, w tym moich współtowarzyszy wędrówek jest mieszkańcami Miasta Stołecznego Warszawy. I miłośnikami wędrówek po Puszczy Kampinowskiej.
    Warszawska Mapa Kleszczy -
    http://metrowarszawa.gazeta.pl/metro...ielnicach.html
    Ostatnio edytowane przez WojtekMyśliwiec ; 04-01-2017 o 16:19

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)