Cytat Zamieszczone przez wadera Zobacz posta
Jeżeli chodzi o coś antykleszczowego to dobra jest cherbata z czystka,która wspomaga leczenie boleriozy a także posiada jakieś składniki odstraszające kleszcze i zniechęcające do ugryzienia no i oczywiście cała ta chemia odkleszczowo-komarowa.
Jak widać odkrywczy bym nie był, gdybym teraz o tym czystku napisał. Ewa, która ostatnio mocno zagłębiła się w zioła znalazła go jako zioło będące w czołówce do zażywania. I stało się, po przeczytaniu "10 powodów dla których warto pić herbatkę z czystka",od wczoraj parzę czystka i popijam. I są już efekty... staję się z godziny na godzinę młodszy, autosugestia pomaga przetworzonej formie czystka "oklejać" krętki (jeśli są we mnie?!), inne dobroczynności zapewne zauważę później.
Będę się też bacznie przyglądał jak kleszcze będą mnie postrzegały i z dala wysyłały sygnał do siebie... "uuuuuuuwaaaaaaagaaaaaaa idzie gościu co pije czystka!". Psa muszę jeszcze nauczyć pić... oczywiście tego czystka.

Aaaaaa i jeszcze link o którym wspomniałem, chociaż o samym czystku w necie jest tego więcej.
http://www.akademiawitalnosci.pl/10-...tke-z-czystka/

Ps. przemolla a Ty pijesz tego czystka?