Witam. Jestem nowa na forum. 25 sierpnia jadę na 7 dni do Cisnej. Dużo łazimy z moim facetem po górach. Jesteśmy w nich dwa razy do roku. Moje pytanie brzmi jakie trasy byście polecali? Trochę patrzyliśmy już wstępnie na mapę i rozumiem, że większość tras zaczyna się w Ustrzykach Górnych?
Myślałam o Połoninach, Tarnicy, Haliczu...
Czekam na Wasze wskazówki, pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem
ma odjazd 9,15 (do sprawdzenia na przystanku koło szkoły) z przystankiem w Łupkowie (patrząc najdalej), Maniów, Żubracze (tutaj to tylko z Cisnej 2 km) a powrót szlakiem granicznym lub stokówką. Można z Cisnej zrobić sobie przejazd kolejką do Balnicy a powrót na nogach szlakiem lub stokówką. Można też dojechać do Woli Michowej stamtąd z buta stokówką do Przełęczy Żebrak i w prawo czerwonym szlakiem do Cisnej. W każdym miejscu są historyczne ciekawostki do zobaczenia, opisane tutaj przez nas jak i różne przewodniki. Fajne przejście jest też stokówką z przystanku Smerek do Cisnej, z krótszą opcją dojazdu kolejką do Przysłupia. Można też dojechać do Jabłonek i powrót czarnym szlakiem, z wejściem na Łopiennik i zejściem do Dołżycy (to blisko Cisnej). Na cały tydzień styknie i nie trzeba dalej jeździć. Otwórz mapę