Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: załącznik-zdjęcie

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Re: załącznik-zdjęcie

witaj pimk,

Zacznijcie od cerkwi: Rownia, Hoszow, Rabe, Bystre, Michniowiec, Smolnik n/Sanem, Chmiel. Wszystko robi sie jadac od Ustrzyk Dln do Grn. Jesli staniecie w Chmielu, to zaliczcie wejscie na Otryt i na Dwernik-Kamien, a pozniej jedzcie do Mucznego i wejdzcie na Bukowe Berdo i do Sianek, na grob hrabiny. Nastepnie przeflancujcie sie do Ustrzyk Grn i z nich Tarnica i Polonina Carynska oraz masyw Rawek. Kup koniecznie przewodnik po Biesach - np oficyny Bosz , bo bez przewodnika mozna latwo zgubic ciekawostki tego terenu:) Sa czasem niezle zaszyte w gaszczach. Opisana trasa to 9-10 dni jezeli bedzie sucho. Nocki raczej w namiocie, ale mozna probowac lapac jakies kwatery.
    Dalej na zachod mozecie sie przeniesc do Wetliny i stuknac Polonine Wetlinska, Rabia Skale, Okraglik, Smerek (4 dni). W ten sposob oblecicie najwyzsza partie Biesow i nabierzecie smaczku na Biesy Zachodnie, ktore sa jeszcze piekniejsze. W drugiej polowie sierpnia polecam jerzyny na stokach Lopiennika:) To jedna z najwiekszych atrakcji:)

PS: opisany wariant jest dla zmotoryzowanych
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Takie pytanie pojawia się co pewien czas. Nie odpowiedzieć - nie wypada.

Ale może najpierw przybliż nam Wasze preferencje i oczekiwania.
    1. Czy zamierzacie siedzieć na d. w jednym miejscu (i stamtąd robić wycieczki), czy wolicie się przemieszczać ?
    2. Czy szukacie miejscowości wolnych od tłoku turystycznego, czy może on Wam nie przeszkadza ?
    3. Czy wybieracie się z dziećmi, a jeżeli, to w jakim wieku ?
    4. Czy zamierzacie tylko spacerować po okolicy, czy kuszą Was całodniowe wypady na bieszczadzkie szlaki ?
    5. Jakie są Wasze możliwości "marszowe" dziennie ?
    6. Na ile dni się wybieracie w Bieszczady ?
    7. Jakiego standardu zakwaterowania oczekujecie ?
    8. Czy dysponujecie samochodem ?

Myślę, że jeśli doprecyzujesz w powyższy sposób swoje zapytanie, to uzyskasz od nas oczekiwane wskazówki i porady.

Pozdrawiam

Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Wszystko dobrze tylko czy to aby nie reprezentowanie biura tutystycznego .
    Jeśli SB otrzyma odpowiedzi na wszystkie te pytania które zadał to z pewnością powinien przedstawić gotowy plan wycieczki turystyczno- krajoznawczej i to uwazam nie jest już takie całkiem dobre .
    Ja pojechalam pierwszy roz mając przewodnik ( który uprzednio przeczytałam )
    oraz mapę i to było dopiero fajne .
    Widziałam większość z tych wszystkich wspaniałych miejsc i to tylko dlatego większośc a nie wszystkie gdyż czasu było za mało .
    Te wszystkie miejsca zdobyłam i odkryłam sama i być może ,że właśnie to przyczyniło się do mojej bieszczadzkiej pasji , chęci odkrycia i zobaczenia wszystkiego .
    Gotowa wycieczka ( a byłam na wielu ) nigdy zbyt długo nie pozostała mi w pamięci .
    Nie mogę też powiedzieć że nie skorzystam z fad forum , ale też na pewno nie stanowią dla mnie planu który muszę zrealizować .
    Wydaje mi się że rady w poście " Krótki urlp " zdecydowanie wystarczą aby wejść w temat a potem kopać już samemu .
    Z pewnością nie chciałabym dostać takiego gotowego planu , no ale może tylko ja mam taki punkt widzenia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)