Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Pierwszy raz w Bieszczady

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Pierwszy raz w Bieszczady

Cytat Zamieszczone przez Sioux Zobacz posta
    Jeżeli nie zamierzacie chodzić poza szlakami, to w zasadzie jakiej mapy byś nie kupił, to będzie o.k. Ja ostatnio używałem 1:50 000 Compas i byłem zadowolony. Jest dostępna w Empiku. C o do przewodników, to się nie rozeznaję.
    Głównym źródłem map mam nadzieję będzie telefon z Androidem, mam do niego power bank (4,5 pełnego ładowania telefonu) więc z otwartą mapą i włączonym ekranem cały dzień wytrzyma :), zna ktoś może jakieś dobre mapy na telefon? Mam OpenStreetMaps i tam prawdopodobnie będą też szlaki Bieszczad (nie sprawdzałem jeszcze).

Poza szlakami raczej nie chodzę nigdzie w górach, więc na pewno nie za pierwszym razem .

Cytat Zamieszczone przez przemolla Zobacz posta
    ....hej.... w Empiku nie ma za wielkiego wyboru... ale jest mapa Bieszczady 1:65000 wydana przez Expressmap...laminowana, czy tam foliowana, czyli nie straszny deszcz....wygodnie i szybko się składa i rozkłada...mam i często korzystam, bo wygodna, a pod względem merytorycznym to sporo gorszych widziałem.... warto mieć też mapę Bieszczady Wojciecha Krukara, ale jej w Empiku nie ma....widzę, że z przewodników jest wydany przez wydawnictwo Rewasz- Bieszczady.Przewodnik dla prawdziwego turysty, ale w sumie na początek to przewodnik jakiś taki nie duży Ci wystarczy... choć ten warto mieć.... miłego wędrowania, odpoczynku i szczęścia na szlaku....
    http://www.rewasz.com.pl/php/strony/...ielczoscY=1080
    ta? to taka wielkość do plecaka?

Tej mapy Krukara nie mogę znaleźć, jest jakaś szczególna?

odnośnie Empiku to ta:
    http://www.empik.com/bieszczady-mapa...3426,ksiazka-p
    prawda?
    Ostatnio edytowane przez ktostam ; 20-08-2014 o 03:37

Domyślnie Odp: Pierwszy raz w Bieszczady

Cytat Zamieszczone przez ktostam Zobacz posta
    Głównym źródłem map mam nadzieję będzie telefon z Androidem, mam do niego power bank (4,5 pełnego ładowania telefonu) więc z otwartą mapą i włączonym ekranem cały dzień wytrzyma :), zna ktoś może jakieś dobre mapy na telefon? Mam OpenStreetMaps i tam prawdopodobnie będą też szlaki Bieszczad (nie sprawdzałem jeszcze).
    ...
    Mimo wszystko polecam mieć jakąś nie-elektroniczną mapę. Dowolną w miarę nową (ja używam 1:65000 expressmap laminowana). Zawsze może a) mocno padać deszcz (burza albo co), b) telefon się zepsuć lub wypaść.
    Szczególnie, jak się jest pierwszy raz w nowym dla siebie terenie.
    Na OSM są szlaki, ale różne ich przebiegi (historyczne i aktualne - nie jest zaznaczony który jest aktualny - np U.Górne - Caryńska) -> http://openstreetmap.org.pl/#map=15/49.1104/22.6410
    A stary przebieg już parę lat nie obowiązuje.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)