ładniej i bezpieczniej prze dolinę Jarząbczą? jak będziemy schodzić to będzie końcówka dnia, więc lepiej pod koniec po drodze 2o minut iść niż wciąż po szlaku. tylko dlatego taki wybór.
ładniej i bezpieczniej prze dolinę Jarząbczą? jak będziemy schodzić to będzie końcówka dnia, więc lepiej pod koniec po drodze 2o minut iść niż wciąż po szlaku. tylko dlatego taki wybór.
Szliśmy dokładnie wg trasy nr 3 i schodziliśmy przez Jarząbczą. Wydaje mi się, że jest szybciej a odcinek przechodzący przez szlak papieski jest już w miarę po płaskim i można go przejść szybciej niż czas podany na mapie.
Podobno przez Kulawiec schodzi się tak, jak sama nazwa wskazuje. Doradzałem się przed wyprawą również na jednym z forum i uzyskałem informacje: "On się nazywa bardzo... prawidłowo, a "na mokro" jest po prostu niebezpieczny. Nie znam innej o nim opinii niż: raz w życiu i... wystarczy!" Dużo korzeni, kosodrzewiny, szlak opada lasem dość stromo.
Dodatkowo trasa bardzo długa, wskazane wyjście przed wschodem słońca, obserwuj pogodę przez kamerki, ja robię to od tygodnia i w Tatrach do ok. 13-14 wyżej w górach jest w miarę w porządku a później chmury przykrywają wszystko w około.
Ktoś z szanownego grona będzie może w tych dniach w Zakopanem? Mam zamiar nie cały czas siedzieć w KBK więc trochę czasu będzie na krótkie wycieczki, miło by było spotkać kogoś znanego z forum.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki