Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
S....

CO?

Czyli jak powinien wyglądać KIMB A.D. 2015 - np. tylko ognisko, pogaduchy, popijanie i śpiew, czy też bardziej ambitnie: prelekcje, slajdowiska, wycieczki, spotkania w zakładach pracy etc.

...
Moje zdanie jest następujące:

1. Ognisko, pogaduchy, popijanie i śpiew – muszą być Tradycja taka świecka powstała
  2. Prelekcje, slajdowiska – mogą być ale… Niezbyt długie i męczące. Może poprosić Goprowca, może leśnika, a może smolarza?
  3. Wycieczki wspólne powinny być w góry albo w dół ale powinny. Może browar Ursa Major da się namówić na zwiedzanie i prelekcję???A mnożę wnętrze zapory póki ona jeszcze stoi?

[QUOTE=Marcowy;156711]...
GDZIE?

Czyli jakie miejsce spotkania i jaki standard wybieramy - dzicz, pół-dzicz czy wypas... ZpC, jakaś wiata, a może czy Baza Ludzi itp. itd.

..../QUOTE]
Tutaj mam problem

1. Najmilej wspominam Tarnawę ale tam problem z prądem do ewentualnych prezentacji multimedialnych.
  2. Co sądzicie o Kolibie?
  3. Co sądzicie o schronisku na Szybenicy?
  4. A może po ludzku dogadać się z Krysią w Łupkowie?

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
...
KIEDY?

Niby wiadomo - trzeci weekend maja - ale na XIII KIMB-ie pojawiły się głosy, jakoby ten termin nie był najlepszy, a to za sprawą kermeszu w Olchowcu i Zlotu Leśnych Ludzi, które odbywają się w ten sam weekend. No to może są lepsze pomysły....
Tu też mam problem

1. Tradycja jest tradycją i już!
  2. W naszym gronie są bakałarze i ludzie z nimi związani. W tradycyjnym terminie nie mogą na kimbie się pojawić. Ostatni łikęd czerwca byłby dla nich chyba dogodny? A Bieszczady wtedy są jeszcze puste.

Pozdrawiam