Dla mnie ok.
Dla mnie ok.
Noo, apeluje żeby się Ojciec Marcowy dołożył i należycie opracował kategorie Debiutant roku jako najważniejszą i z najlepszymi rokowaniami. Z biegiem czasu Debiutanta Roku da się spokojnie przerobić na Forumowicza czy Kronikarza Roku (o Botaku nie wspomnę), a z Forumowicza Roku to już Debiutanta raczej nie zrobimy!
Debiutant kojarzy się z młodością i świeżością a pozostałe kategorie to wiadomo...... same opatrzone mordy!
............................................... Pozdrawiam +Pastor ręką własną
"Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2
Dobra, dam się przekupić paczką sucharów. I będzie to objaw zdrowego rozsądku, a nie wariactwa![]()
Przeprowadziłem osobistą analizę matematyczno- socjologiczną i wyszło mi , że w zabawie powsimordowej w ostatnich latach bierze udział podobna ilość osób (30-40)
Z czego to wynika ?
Społeczeństwo forumowe można podzielić na trzy frakcje
- nałogowców
- wpadaczy
- jednorazowców
Udział w zabawie biorą ci z pierwszej i częściowo z drugiej - ale ci nie zawsze są zorientowaniu w kandydatach , bo po prostu wpadają od czasu do czasu.
Aby ułatwić udział tej grupie proponuję , aby I turę wyborów potraktować jak zgłaszanie kandydatur
Oznaczałoby to, że każdy mógłby zgłosić dowolną ilość kandydatur w każdej kategorii
Każdy kandydat (każda relacja ) która uzyskałaby minimum 4 głosy (czyli 10% zwykle głosujących) jest w grupie nominowanych.
Właściwy wybór POWSIMORD odbywałby się wówczas z osób (relacji) nominowanych.
Niby to jest drobna różnica , ale według mnie istotna.
W przeszłości zdarzały mi się pytanie od "wpadaczy" z pytaniem na kogo ja będę głosował.
Myślę że system ten (podobny do oskarowego) byłby ułatwieniem i zachęceniem do większego udziału w zabawie.
Dyskutujemy tu o forumowiczach mogących zdobyć nominację i laur zwycięzcy danej kategorii . I dobrze ale - ale co z " potrójnie niebieskimi " ? Osiągnęli wszystko ? Nikt ich już nie nagrodzi ? Kilku jeszcze pisze - leją wodę na koło młyńskie forum . Niestety wielu odeszło gdzieś gdzie nie nie trafi zwykły serfer po internetowych bezdrożach . Doceńmy - zmotywujmy - nagrodźmy , pod rozwagę daję .
Ale to nie jest łapówka tylko "dar wdzięczności"za całokształt i te OKRUCHY...
O! To doskonały pomysł Wojtku! (tylko muszę rozwiązać jakoś kwestię logistyczną pomiędzy taśmą produkcyjną a Marcowym)
I zgadzam się z tym:
i z tym:
I z tym też:
Powinniśmy móc głosować na wszystkich - łącznie z Superpowsimordami i Marcowym.![]()
"Potrójnie niebiescy" to przeważnie Superpowsimordy, w większości nadal aktywni na forum. Ich wyjęcie spod prawa (i głosowania) miało dać szansę innym użytkownikom, ale faktycznie - nie powinniśmy ich trzymać zbyt długo w zamrażarceProponuję przy okazji dziesiątych, jubileuszowych wyborów (to już wkrótce!) ogłosić abolicję i zwrócić Superpowsimordom bierne prawo wyborcze.
Ale nie Marcowemu, bo się zbiesi![]()
Się nam pojawił grudzień w kalendarzu, więc trzeba coś ogłosić. No to ogłaszam, że:
Powsimordy 2016 będziemy wybierać w następujących kategoriach :
- Forumowicz Roku - bieszczadzki
- Kronikarz Roku - bieszczadzki
- Debiutant Roku - bieszczadzki
- Botak Roku - całkiem dowolny, ponadregionalny i nieskrępowany
- trzy wątki - karpackie (nagroda honorowa w postaci kokardki przy wątku).
Powsimordy 2016 będziemy wybierać według następujących zasad:
1. W I turze w każdej kategorii będzie można zgłosić do 3 kandydatów (osób lub wątków).
2, Do II tury wejdzie po 3-5 kandydatów z tury I (zależy, jak się głosy ułożą).
3. W II turze oddamy głos na 1 kandydata w każdej kategorii + maksymalnie 3 wątki.
4. Druga tura Debiutanta Roku zostanie zorganizowana, jeśli ponad 50 proc. wyborców z I tury wskaże jakiegokolwiek kandydata spełniającego warunki, czyli debiutującego na forum w roku 2015.
5. Pierwsza tura potrwa od piątku 1.01 do niedzieli 17.01, druga tura - od poniedziałku 18.01 do niedzieli 31.01. W przypadku remisu w turze II będzie tygodniowa dogrywka.
6. Szczegółowa ordynacja i wzór karty do głosowania pojawią się w pierwszym poście wątku konkursowego 1 stycznia 2016 r.
Jeśli coś jest niejasne, pytajcie teraz - będę miał czas obmyślić pokrętną odpowiedź
Dziękuję bardzo wszystkim uczestnikom dyskusji za wkład w dzieło powsimordowe - najaktywniejsi dyskutanci zostaną uhonorowani na KIMB-ie lizakami w kształcie Syrenki czy innego Bazyliszka![]()
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 03-12-2015 o 10:12 Powód: literówka
Ot i ogłoszone :) ważne, aby się działo i chyba będzie, patrząc, na nowe atrakcyjne kategorie. Ale jak tu przez miesiąc wybrać trzy wątki... albo znaleźć jakiegoś Botaka hmm...
"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
http://takiewedrowanie.blogspot.com/
W zeszłym roku na zachętę do wzięcia udziału w głosowaniu był pingwinek. To może w tym roku inne zwierzątko? Ja proponuję popielicę. :) Kukuryk92 w wątku "Pierwszy wypad" ma taką ładną. Może pożyczy?
http://forum.bieszczady.info.pl/show...zy-wypad/page2
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)