Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
Fajne, ale... skomplikowane
Domyślam się, że to komentarz do wersji 3+2+1. W razie problemów z dodawaniem - pomożemy
Żeby nie być dyskutantem zabetonowanym na swojej pozycji, upraszczam propozycję - każdy może zgłosić nie więcej, niż trzy wątki a potem głosowaćteż na nie więcej, niż trzy.

Kiedyś mieliśmy zasadę, że głosując na kandydata w kategorii (bodaj) Kronikarz Roku trzeba było podać JEDEN link do relacji. No i jakaś 1/2 głosów była niekompletna, bo elektorat albo nie podawał żadnego linku, albo pisał coś w rodzaju: "ta opowieść Iksa o wędrówce po Bukowym...".
Regulamin będzie głosił, że w kategorii "wątek roku", propozycja bez linku będzie nieważna.

Proponuję głosować na takiej zasadzie, jak na kandydatów - w I turze każdy typuje jeden dowolny wątek, do II tury wchodzi od 3 do 5 finalistów (w zależności od rozkładu głosów) o największej liczbie głosów, w II turze głosujemy na jeden z nich.
Tutaj mocno głosuje za trzema wątkami. Pierwszy powód, to taki, że najczęściej podoba się więcej, niże jeden. I wtedy jest rozterka, który wskazać. Drugi powód poniżej.

Zastanówmy się też, czy chcemy nagradzać twórcę wątku, czy sam wątek. Jeśli to drugie, to uważam, że nagroda powinna być raczej symboliczna, np. jakiś znaczek przy tytule...
To drugie, czyli sam wątek. Będzie znaczek przy wątku ze stosownym objaśnieniem. Dobrym pomysłem będzie też dodatkowo zawieszenie tych wątków w specjalnym dziale, jak proponował Henio. I trzy proponuję między innymi po to, żeby jeden jedynak samotnie nie wisiał.

Dlaczego karpackość, a nie np. polskość? W sensie: skoro już wychodzimy na forum bieszczadzkim poza Bieszczady, to dlaczego w Karpaty? I w czym relacje z Pikuja są lepsze od relacji ze Świnicy? Widzę w tym jakąś niekonsekwencję, ale nie chcę popadać w dogmatyzm, więc się nie upieram
To i ja się nie upieram. Niech będą Bieszczady, ale z punktu widzenia geograficznego: góry między Przełęczą Łupkowską a Przełęczą Wyszkowską (albo jak ktoś chce - Toruńską).

Co na to inni?
Inni! Proszę dać głos!