Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Powsimordy 2016 - dyskurs

Mieszany widok

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Domyślnie Odp: Powsimordy 2016 - dyskurs

Przypomniałam sobie, że już coś w tym temacie pisałam więc jako "głos w dyskusji" zacytuję samą siebie :

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    A ja tak sobie pomyślałam, że może warto - przy okazji wyborów Powsimord, jako "imprezę towarzyszącą" pokusić się o wybór postów/wątków minionego roku. A raczej nie wybór tylko wskazanie - w osobnym wątku. Każdy forumowicz mógłby wskazać jeden post/wątek z 2014 roku, który uznałby za taki, który na takiej liście powinien się znaleźć. Mogłoby to być też - oprócz przypomnienia dla stał(r)ych forumowiczów również dobrą wizytówką - takim forumowym portfolio - dla nowych forumowiczów. Pomysł oddaję w Czcigodne Ręce Marcowe. :)))
    Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Masz na myśli bardziej posty ? - czyli jednorazowe błyskotliwe odpowiedzi którymi onegdaj obdarzał nas Pastor ?
    czy raczej watki - czyli tematy ciągnące się przez dłuższy czas na forum i wzbudzające zainteresowanie?
    Ja byłbym za tym drugim.
    Mam na myśli jedno i/lub drugie - do wyboru. Jeśli ktoś chciałby wyróżnić np jakieś zdjęcie to wskazałby konkretny post a jeśli całą dyskusję czy np relację to wskazałby wątek. Albo jedno i drugie. Pewnie jakoś trzeba byłoby dopracować reguły - takie, żeby wątek nie zamienił się w zalew linków albo dodatkową dyskusję.
    (...)
    Ale nie chodzi mi o wchodzenie w paradę Powsimordom. Powsimordy są super! i nie potrzebują żadnej rewolucji. Dlatego napisałam o "imprezie towarzyszącej" :) - takiej nawet bez specjalnych nagród. Po prostu wątek będący sam w sobie wyróżnieniem - przede wszystkim dla treści (szeroko rozumianej) a przez to w oczywisty sposób również dla autora tej konkretnej treści. :))
    A odnośnie bieszczadzkości, karpackości, górskości szeroko rozumianej...to ja byłabym dodatkowo za przyznaniem nagrody "Suchar Bieszczadzki" za najlepszą relację/zdjęcie/wiersz/inne formy wyrazu pokazujące piękne strony najbardziej popularnych "miejscówek" w Bieszczadach. Jako zachęta dla nowicjuszy (którzy zwykle od tych miejsc zaczynają) oraz jako wyzwanie dla starych wyjadaczy (żeby znaleźli znowu w sobie ten pierwszy dreszcz bieszczadzki) :))

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

A odnośnie bieszczadzkości, karpackości, górskości szeroko rozumianej...to ja byłabym dodatkowo za przyznaniem nagrody "Suchar Bieszczadzki" za najlepszą relację/zdjęcie/wiersz/inne formy wyrazu pokazujące piękne strony najbardziej popularnych "miejscówek" w Bieszczadach. Jako zachęta dla nowicjuszy (którzy zwykle od tych miejsc zaczynają) oraz jako wyzwanie dla starych wyjadaczy (żeby znaleźli znowu w sobie ten pierwszy dreszcz bieszczadzki) :))
    Mnie to idzie się podobać. Tylko czy suchar? Może bieszczadzka oczywistość roku.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Asia999 napisała
    A ja tak sobie pomyślałam, że może warto - przy okazji wyborów Powsimord, jako "imprezę towarzyszącą" pokusić się o wybór postów/wątków minionego roku. A raczej nie wybór tylko wskazanie - w osobnym wątku. Każdy forumowicz mógłby wskazać jeden post/wątek z 2014 roku, który uznałby za taki, który na takiej liście powinien się znaleźć. Mogłoby to być też - oprócz przypomnienia dla stał(r)ych forumowiczów również dobrą wizytówką - takim forumowym portfolio - dla nowych forumowiczów. Pomysł oddaję w Czcigodne Ręce Marcowe. :)))
    Zgadzam się , ale nie do końca. W w pierwszej turze każdy mógłby wskazać dowolną ilość wątków związanych z bieszczadnością.
    Ale nie chciałbym się trzymać naukowej teorii Bieszczadów dlatego popieram Piskala który napisał
    Albo ktoś, kto uparł się przechodzić San wpław i zamoczył sobie jedyne posiadane pudełko z tabaką Ale dosyć o m=nie.
    Dobre, ale moim zdanie z wymogiem bieszczadzkości. Tak jakoś z Bieszczadami to forum mi się kojarzy.
    ....
    Takie spostrzeżenie mi przyszło na myśl , że im bardziej cywilizują się właściwe Bieszczady , tym mocniej szukamy ich poza geograficznymi granicami.
    A co to są geograficzne granice ?
    Czy będziem toczyć odwieczny spór o Kranaflów Łaz ...jest on w Bieszczadach czy Beskidzie Niskim.
    Bądźmy otwarci na szerokie Bieszczady, a ja osobiście oddam głos na relację z Sudetów która skojarzy mi się z Bieszczadami.

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Takie spostrzeżenie mi przyszło na myśl , że im bardziej cywilizują się właściwe Bieszczady , tym mocniej szukamy ich poza geograficznymi granicami.
    A co to są geograficzne granice ?
    Czy będziem toczyć odwieczny spór o Kranaflów Łaz ...jest on w Bieszczadach czy Beskidzie Niskim.
    Ja popieram mocno przemyślenia Henia! Ładnie mi się zrymowało - prawda
    Moim zdaniem, możemy nadal szukać takich Bieszczadów, o których (prawdopodobnie) mamy wspólne z Heniem zdanie, także w geograficznych granicach Bieszczadów. Wszystkie podręczniki i klasyfikacje podają, że rozciągają się one od przeł. Łupkowskiej do Wyszkowskiej. Czyli mamy sporo do przełażenia, pomijając spór o to, czyj jest Łaz.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)