Asia999 napisałaZgadzam się , ale nie do końca. W w pierwszej turze każdy mógłby wskazać dowolną ilość wątków związanych z bieszczadnością.A ja tak sobie pomyślałam, że może warto - przy okazji wyborów Powsimord, jako "imprezę towarzyszącą" pokusić się o wybór postów/wątków minionego roku. A raczej nie wybór tylko wskazanie - w osobnym wątku. Każdy forumowicz mógłby wskazać jeden post/wątek z 2014 roku, który uznałby za taki, który na takiej liście powinien się znaleźć. Mogłoby to być też - oprócz przypomnienia dla stał(r)ych forumowiczów również dobrą wizytówką - takim forumowym portfolio - dla nowych forumowiczów. Pomysł oddaję w Czcigodne Ręce Marcowe. :)))
Ale nie chciałbym się trzymać naukowej teorii Bieszczadów dlatego popieram Piskala który napisał
....Albo ktoś, kto uparł się przechodzić San wpław i zamoczył sobie jedyne posiadane pudełko z tabakąAle dosyć o m=nie.
Dobre, ale moim zdanie z wymogiem bieszczadzkości. Tak jakoś z Bieszczadami to forum mi się kojarzy.
Takie spostrzeżenie mi przyszło na myśl , że im bardziej cywilizują się właściwe Bieszczady , tym mocniej szukamy ich poza geograficznymi granicami.
A co to są geograficzne granice ?
Czy będziem toczyć odwieczny spór o Kranaflów Łaz ...jest on w Bieszczadach czy Beskidzie Niskim.
Bądźmy otwarci na szerokie Bieszczady, a ja osobiście oddam głos na relację z Sudetów która skojarzy mi się z Bieszczadami.

Odpowiedz z cytatem