Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
No dobra... Stop wariatom bieszczadzkim. I niebieszczadzkim też (...)Do tego Forumowicz bieszczadzki i Kronikarz karpacki. Hmmm?
Marcowy - ja tego Twojego wariata to odbieram w takiej kategorii o którą też się kiedyś chyba upomniałam - tj głosuję na... BO TAK I JUŻ! Taka kategoria otwarta i pojemna.
Jak dla mnie to zeszłoroczne kategorie były ok ale i tak będzie fajnie głosować niezależnie od nazw kategorii.

...a tak sobie jeszcze pomyślałam...
Gdyby tak wyobrazić sobie sklep pod szyldem MEBLE SOSNOWE. Założony przez trzech znajomych stolarzy - miłośników. Przy otwarciu w sklepie można było znaleźć kilka łóżek, regałów, szafek, wszystko proste, pachnące sosną. Im dalej z biznesem tym stolarze wymyślają coś nowego. A to rzeźbienia, a to tapicerka, a to jakiś inny dodateczek. Wiadomo - wszystko się w końcu nudzi, ile można ciągle takie same łóżka z tej sosny dłubać. I tak w sumie nie wiadomo czemu ci ludzie co przychodzą tak się tymi meblami zachwycają. Ciągle przyłażą i pytają ciągle o to samo. Jeden wspólnik wyjechał w dalekie kraje i przywiózł sosnę innego rodzaju niż polska sosna zwyczajna - piękne meble wyszły, bez porównania z polską biedaczyną, popularną i łatwo dostępną. Drugi stwierdził, że zupełnie podobnie do sosny wygląda imitacja z takiego nowego materiału drewnopodobnego, który daje znacznie większe możliwości twórcze niż drewno sosnowe, a trzeci stwierdził, że tak w sumie to czemu koniecznie sosna w MEBLACH SOSNOWYCH, obok sosen często rosną modrzewie a to przecież też drzewa iglaste więc spróbuje z partią mebli modrzewiowych. Tak w sumie to coraz mniej ochoty, zapału i serca do tej oklepanej deski sosnowej, kiedy wkoło takie możliwości. Ogłosili również taki swój wewnętrzny konkurs na najpiękniejszy mebel w ich sklepie - w sklepie MEBLE SOSNOWE. Wygrał piękny inkrustowany kredens - z jakiegoś drzewa rosnącego całkiem niedaleko sosny. Naprawdę piękny. Tylko jak się wchodzi do sklepu MEBLE SOSNOWE to sosną już nie pachnie...