Jeszcze będę Was zanudzać zdjęciami.
Bieszczady to przecież poezja.
A jeśli chodzi o prozę życia. (Na co dzień jestem jak najbardziej technokratą, również doświadczonym VATem).
No ale do rzeczy. Jesteśmy jak najbardziej plecakowymi turystami, a więc zdanymi na publiczne środki lokomocji. Chciałabym niniejszym pochwalić komunikację autobusową (dawniej PKS) raczej punktualne i czyste. Bilet Bukowiec - Ustrzyki Górne kosztuje ok. 9 zł, Ustrzyki Górne - Terka przez Cisną kupowany w Ustrzykach w 'budce' PKS 20% taniej, mniej niż 7zł. Autobusy puste (na tej ostatniej trasie był pełny) i tu ukłon wobec kierowców, zatrzymują się nie tylko na przystankach. Przynajmniej nam zdarzyło się to kilka razy.
Jeśli chodzi o noclegi to niestety nie mam dużych doświadczeń którymi mogłabym się podzielić. Jako udziałowcy własnego TWA mieliśmy je zagwarantowane przez 'firmę'.
W Wołosatem pokój dwuosobowy z łazienką zaraz przy zejściu ze szlaku 30 zł od os., siano z możliwością prysznicu 8 zł. Na tym kończą się nasze 'noclegowe' doświadczenia.
Wyżywienie. Chleb dostępny o każdej porze, sklepy otwarte również niemal do oporu.
Mili ludzie i pyszny bigos w Jaworcu, przy okazji pozdrowienia dla chłopaków z Jaworca.
Ceny ? Frytki 2,50 lub 3zł, pstrąg smażony 3.5 za 10 dkg, bigos 8 zł, więcej nie pamiętam.
Przepyszne maliny, które niestety już się skończyły, ale kto właśnie teraz wyjeżdża niech wypatruje jeżyn, w lipcu były już czerwone.
Żmij nie spotkaliśmy, choć w moim przypadku musiałabym raczej na nią wejść, żeby zauważyć. No i otwarte niemal wszystkie szlabany na stokówkach i w konsekwencji błądzący kierowcy.
A w ogóle było absolutnie OK również za przyczyną wspaniałych ludzi, których tam zawsze spotykamy.
A przy okazji S.B. czy mógłbyć jeszcze raz łopatologicznie człowiekowi zdolnemu do błądzenia czyli mnie wytłumaczyć jak iść pomiędzy Hulskiem, a Krywem inaczej niż stokówką? Idąc z Zatwarnicy stokówką jest znak: chyba 20 min ruiny i ścieżka w krzaki. Czy potem da się iść do Krywego podobną drogą jak z Krywego na Tworylne? Pisałeś o tym wiele razy, ale teraz nie wiem w którym wątku.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem