Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Kilkudniowa wędrówka po Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Domyślnie Odp: Kilkudniowa wędrówka po Bieszczadach

Nie jestem ekspertem ale nie podoba mi się trzeci i czwarty dzień. Z Zatwarnicy do Łopienki to kawał drogi a gdy jeszcze dodać po drodze oględziny ruin, czas na posiłek i inne takie tam jak mapa, kierunek marszu, to nawet w wakacje przy długim dniu jest to ambitny plan. Do Tworylnego dojdziesz powiedzmy bezstresowo a dalej? Czy będziesz szedł do Szczyciska, czy jeszcze wcześniej wstąpisz na Studenne żeby odnależć cerkwisko? Jeżeli na Szczycisko to czy do mostu w Łuhu i przez Sine Wiry do Łopienki, czy ze Studennego do Terki i z buta po asfalcie, czy przez Korbanię(strach pomyśleć) na przełęcz Hyrcza i szlakiem do Łopienki?
    Może jestem nie najlepszym doradcą ale sam bym się też obawiał o następny dzień. O której rano zamierzasz wstawać, bo jak z Łopiennika do Cisnej dojdziesz na południe to klapa. Przepraszam za to, że sieję defetyzm ale twój plan jest nie dla mnie z tym, że mam swoje lata. Mówię to, bo kiedyś droga z Tworylnego do Łopienki zajęła mi cały dzień. Przez pomyłkę polazłem w górę Tworylczyka i na Bukowinę a co gorsza nie wiedziałem gdzie jestem.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2015

Domyślnie Odp: Kilkudniowa wędrówka po Bieszczadach

[QUOTE=partyzant;160835Czy będziesz szedł do Szczyciska, czy jeszcze wcześniej wstąpisz na Studenne żeby odnależć cerkwisko?[/QUOTE]

Trywotne - Przełęcz Szczycisko - Łuh (most) - ścieżką rowerową do Spisówki i Łopienka. Odległość co prawda spora, jednak duża część (wg mapy) jest to jakaś ścieżka rowerowa / asfalt, więc raczej spokojny marsz.

Dzięki za zwrócenie na to wszystko uwagi i za zasianie wątpliwości. Racja - najgorsze, to jak są zbyt duże zamiary, niezbyt przełożone nad siły.

Patrzę na te mapke jeszcze raz i jakby z przełęczy Szczycisko przejść do Terki, a stamtąd jakimś busem pod Spisówkę? Chyba w tym okresie roku, w miarę o każdej porze by się coś znalazło ?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)