I o to nastała moda, stylizacja bieszczadnika...
I o to nastała moda, stylizacja bieszczadnika...
byk w słowie ochędóstwo, sory...
A ja zawsze mówiłem znajomym, że Bieszczady są fajne bo tu mieści się każdy, bo moda i jakieś tam trendy nie są ważne. W tych górach nie musisz nikomu udowadniać ile jesteś wart po wartości wszelkiego ochędustwa na sobie, ważne żeby było ci wygodnie i niezawodnie. Czyżby zmierzch epoki?
W pobliskim miasteczku na poniedziałkowym targu mogę kupić:
- kaloszki Wiliama kolor ołowiu do pół łydki - 30zł, (wygodne, lekkie z dobrym protektorem)
- wojskowe zwykłe trzewiki sznurowane używane -50, nowe120zł
- buty oficera WP w najnowszym fasonie - do 300zł
- polary w zależności od okazji od 25 do 100zł
- spodnie moro podróbki ok 50zł, oryginalne(z armii) nawet 120zł, kurtki, kamizelki itp.
- plecak komandosa 100zł
- ponadto chełmy w kolorze zielonym lub stalowym, bagnety do kałasznikowa CCCP, menażki, niezbędniki bielizna, koce itp ceny do negocjacji.
partyzant, rozumiem że do chełmów nie doczytałeś...
Pozdrawiam
mj
Fakt ,z miastem mi się pomyliło...Chełm całkiem niedaleko i dużo rzeczy z tamtej strony wiozą, sory...
Chryste Panie toż to hodowla ,na futra czy smalec ?Ja mam dwa i nie wiem co z nimi robić.
Sprezentuj przemolli, jemu i tak jest już wszystko jedno![]()
W Hi Mountain niżej klocka nie uświadczysz. I to za sztukę. A ostatnio mogłem kupić nowy polski wojskowy komplet gore w polskim kamuflażu wz. 93 za 450. I to za komplet kurtka + spodnie.
Pozdrawiam
mj
No, gdzie jak gdzie, ale w Bieszczadach człek utytłany w błocie nie powinien wzbudzać sensacji. A skoro wzbudza, to znaczy że czasy się zmieniły... na bardziej "cywilizowane", niestety w takim raczej krupówkowo - solinodeptakowym znaczeniu.
Pozdrawiam
mj
Nie spodziewałem się, że wywołam burzę lecz zastanawia mnie jedno - jaka jest waga słów " nienawidzę" a "drażni mnie", nagonka na mnie trochę zalatuje filozofią Kalego. Co do " komandosów" to niestety jest tych wszystkich pseudo szkół przetrwania bez liku i głownie z nimi kojarzy mi się ubranko w kamuflaż.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)