Dziękuję wszystkim serdecznie za rady! To, jak wyjazd będzie wyglądać ( o ile dożyję ) zaczyna powoli kształtować się w mojej głowie, jednak nawał obowiązków skutecznie utrudnia mi rzetelne przygotowanie, dlatego korzystając z kilku wolnych dni mam zamiar solidniej do tego przysiąść i jutro pojechać do miasta po mapę i przewodnik i tutaj moje kolejne pytanie : polecacie coś konkretnego, sprawdzonego, czy brać co będą mieli na stanie ?

Czytam sporo forum i coraz bardziej nie mogę się doczekać tej wyprawy. Po prawdzie od czerwca aż do późnej jesieni nikt i nic mnie nie goni, także ten miesiąc nie jest jakoś sztywnie określony - pewnie wyjdzie w praniu No to jeszcze jedna kwestia :

Mam zamiar dostosować się do waszych sugestii i nocleg podczas tej wyprawy będzie ruchomy, biorę również ze sobą namiot. Czy jeśli będę poza terenem parku mogę rozbić się w jakimś kącie z namiotem na jedną noc i nie obawiać się z tego tytułu jakichś sankcji prawnych ?
'Trochu' nie na bieżąco jestem z odpowiednimi regulacjami prawnymi, a pewnie ktoś na forum się orentuje. Fajnie byłoby przypomnieć sobie stare, harecerskie czasy.

Przeglądam właśnie stronę Schroniska Pod Małą Rawką poleconego przez Jimi i sprawia przyjemne wrażenie - może i to będzie baza wypadowa, kto wie Co do hałasującej młodzieży - raczej nie będzie to stanowiło problemu, jeszcze sam mogę się chyba zaliczyć do tej grupy.
Oki, kończąc to moje smęcenie - jeszcze raz Wam wszystkim bardzo dziękuję i uciekam dalej się nakręcać, czytając relacje z Waszych wypraw!
Pozdrawiam, Bartek