Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Trasy

ginny
    Guest

Domyślnie Trasy

Dzien dobry wszystkim!
    Jade w tym roku w Bieszczady po raz pierwszy, baze wypadowa bedziemy miec w Myczkowcach i chcialabym dostac kilka rad odnosnie pobliskich tras (co tu duzo mowic, w ogole sie nie znam, to bedzie debiut w Bieszczadach :>)oraz okolicznych "atrakcji" (szczegolnie cerkwi). Z gory dziekuje, pozdrawiam wszystkich i... do zobaczenia w Bieszczadach!

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Unikaj Bieszczadów !

I po co się tam wybierasz ? Pełno żmij, niedźwiedzi, wściekłych lisów, a psy chrapliwie d... szczekają. W okolicach Krywego i Tworylnego grasują jeszcze niedobitki tołhajów, sprzymierzonych z banderowcami.
    Żadnej bazy noclegowej. Piwa kompletny brak. W sklepach tylko (ciepły) samogon, w 50% - metanol (już przygotowane biokomponenty do paliw).

Co Cię tak te cerkwie interesują ? Do Lichenia byś się wybrał i tam pomodlił.

Mówię Ci, odpuść sobie Bieszczady. Jedź do Zakopca, albo do Sopotu. Pospacerujesz sobie po Krupówkach, albo po Monciaku !!! Tam to dopiero jest życie !!!

Pozdrawiam, ale - nie do zobaczenia.

Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

ginny
    Guest

Domyślnie Re: Unikaj Bieszczadów !

Po pierwsze jestem ona. Po drugie jakbym miala spedzac urlop w Sopocie to bym chyba wolala zostac w domu. Do zmij przywyklam, podobnie do niedzwiedzi. Po trzecie pytam powaznie i taka chcialam otrzymac odpowiedz. Pozdrawiam i licze na to ze ktos jednak mi pomoze ...

Domyślnie Re: Trasy

PODSTAWA: http://www.rewasz.com.pl/archiwum/bieszczady01.htm
    Oficyna wydawnicza"REWASZ"
    Bieszczady
    Przewodnik dla prawdziwego turysty
    Wydanie ósme aktualizowane

Lektura obowiązkowa!

http://bieszczady.info.pl/cerkwie_wstep.php3 nadobowiązkowa - ale dostępna za jednym kliknięciem;-)

Skoro to raz ktoś opracował - nie będę przepisywać. Sprawdź. Poczytaj, dobre przygotowanie bardzo Ci pomoże. Uchroni przed wieloma niespodziankami. Poczytaj serwis Piotra lub Iraska, że o Info już nie wspomnę;-)

asiczka:mrgreen:
    okaz pod ochroną

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Asiczka:
    "Wydanie ósme aktualizowane"
    ?
    Ukazało się już wydanie 9. aktualizowane tego przewodnika (Pruszków 2002).

Ginny:
    "... jakbym miala spedzac urlop w Sopocie to bym chyba wolala zostac w domu. Do zmij przywyklam, podobnie do niedzwiedzi."

Zaczynasz mi imponować. Ale dopiero zaczynasz.
    Słuchaj, jeśli zamówisz przez stronę www.rewasz.com.pl ten przewodnik, to przyślą Ci go naprawdę błyskawicznie (w 2 dni) z fakturą w środku, którą później uregulujesz (29 zł).
    Powinnaś nabyć także mapę Bieszczad wyd. Compass.

Pozdrawiam

Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Jastrząb z Otrytu

ginny
    Guest

Dziekuje Wam bardzo za pomoc :)

SB : ze zaczynam Ci imponowac to bedziesz mogl powiedziec dopiero jak wroce niezjedzona przez niedzwiedzia i niepogryziona przez zmije :P

Pozdrawiam

Ginny

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Stały Bywalec napisał/a:

> przewodnik, to przyślą Ci go naprawdę błyskawicznie (w 2 dni) z
    > fakturą w środku, którą później uregulujesz (29 zł).
    > Powinnaś nabyć także mapę Bieszczad wyd. Compass.

Właśnie! Byłem w szoku gdy dostałem przesyłkę bez pobrania.
    Po otwarciu okazało się, że Rewasz wierzy ludziom :)
    Kiedy napisałem do nich maila wyrażając moje zdziwienie odpowiedziano mi, że
    w Bieszczady chołota nie jeździ a tym samym nie obawiają się o swoje płataności.

Przewodnik obecnie istotnie w wydaniu 9 lecz od 8 różni się bardzo niewielkimi zmianami kosmetycznymi - telefony itp.

Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Dominique
    Guest

skoro preferujesz rozrywki typu monciak zy krupówki to nie wiem po co w ogóle wybierałes sie w Bieszczady, Ty się po prostu do łażenia po górach nie nadajesz.
    Ja w Bieszczadach byłam dopiero raz ale na pewno nie ostarni, co z tego że pogryzły mnie jakies paskudne muchy i spuchlam tak ze bylo mnie prawie dwa razy wiecej niż normalnie, co z tego ze juz po godzinie na szlaku myslalam ze zemdleje z wyciencznia, co z tego ze milam na nogach pelno odciskow i otarc az do krwi, co z tego ze łazilam z ciezkim plecakiem i bolal mnie kregosłup, co z tego ze zadko kiedy w schronisku mozna bylo uswiadczyc choc troche cieplej wody, ten wyjazd to bylo na prawde niesamowite przezycie, wiedzialam ze nie bedzie luksusow, nie spodziewalam sie jednak ze bedzei az tak ekstremalnie, bylo jednak cudownie i nie zamienilabym Bieszczad na zadez sopot czy Zakopane to dobre dla dresiarzy i pieprzonych mieszczuchów, chodzenie wzdluz ulicy od knajpy do knajpy, mnie sie juz taki wypoczynek znudzil, a piwa w Bieszczadach wcale nie brakuje.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Dominique:
    "skoro preferujesz rozrywki typu monciak zy krupówki to nie wiem po co w ogóle wybierałes sie w Bieszczady, Ty się po prostu do łażenia po górach nie nadajesz. "

To Ty nie zauważyłaś ironii ?
    Poszperaj trochę na tym forum, przeczytaj choć parę moich postów. A ten, który Cię tak "obruszył" połącz z tematem "A niech to szlag trafi", który jest trochę niżej.
    Pozdrawiam

Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Jastrząb z Otrytu

Witam!

He he. Tak mi się śmiać chce, że nie mogę pisać. Super. Tak to jest jak ktoś nie czyta historii :). A ja dodam, że na Jaśle wściekłe muchy latają i strasznie gryzą. Lepiej tam nie chodzić.

ps

A my właśnie udajemy się do Jastarnii.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)