Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Wołkowyja 100 - CHAMSTWO!!!!!

Kris
    Guest

Domyślnie Wołkowyja 100 - CHAMSTWO!!!!!

Witam,
    Chciałem przestrzec wszystkich przed jakąkolwiek formą kontaktów z p. Lorenc.
    Ja miałem nieszczęście zarezerwować sobie miejsce w domu będącym własnością Lorenców.
    Pani Rozalia Lorenc przyjęła moją rezerwację na 15 sierpnia.
    Rezerwację tą później jeszcze potwierdziłem i zapewniono mnie, że miejsca na pewno będą.
    Wsiadłem więc do samochodu, przejechałem 450 kilometrów i po kilkunastominutowym poszukiwaniu dotarłem pod wskazany adres.
    Pan gospodarz, z którym miałem nieszczęście rozmawiać, poinformował mnie, że żadnych miejsc nie ma, bo on przyjął dziś grupę gości.
    Tłumaczenia, że ja mam potwierdzoną rezerwację, nic dla owego pana nie znaczyły.
    Tak więc po burzliwej dyskusji .. musiałem odjechać i szukać innego miejsca noclegowego (co w czasie długiego wekendu nie jest wcale proste).
    Pan Lorenc jest człowiekiem (nazwijmy go łagodnie) mało skomplikowanym.
    Oznajmił mi, że nie interesuje go gdzie będę nocował, że jest to moja sprawa .. i że w ogóle ma wszystko gdzieś. On ma teraz komplet i nie ma ze mną o czym rozmawiać.
    List ten piszę jak przestrogę, aby nikt inny nie znalazł się w podobnej sytuacji.
    Swoją drogą, nocleg znalazłem na Słowacji. Musiałem codziennie dojeżdżać 80 km, ale przynajmniej z chamstwem Lorenców nie miałem więcej do czynienia.

Kris
    Guest

Domyślnie Sprostowanie - Wołkowyja 100 - CHAMSTWO!!!!!

Zapomniałem dodać jeszcze, że p. Lorencowie reklamują, iż ich domek leży 500 m od wody.
    Wyjaśniam i to - domek faktycznie leży około 500 m od wody, ale gospodarze mają na myśli jakiś strumyczek, ściek .. w każdym razie coś, co da się swobodnie przeskoczyć.
    Do Zalewu Solińskiego jest jakieś 2800 m (jechałem po drodze i licznik wskazał mi 2400 metrów, a od drogi do zalewu należy przejść pieszo jeszcze jakieś 400 metrów).

Jeszcze raz przestrzegam przed arogancją Lorenców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie Re: Sprostowanie - Wołkowyja 100 - CHAMSTWO!!!!!

Witam!

A ja myślę, że aby uwiarygodnić swoją wypowiedź powinieneś podać swoje dane.

Nazwisko i Imię itp. Dlaczego?

Powód jest prosty.
    Pani Rozalia jeśli kiedykolwiek dowie się o Twoim poście obrzuci błotem nasz serwis z pozwaniem do sądu za robienie złej reklamy swojemu przedsięwzięciu włącznie (teoretycznie).
    A tego bym nie chciał! (miałem już takie doświadczenia)

Dlatego uważam, że skoro zostałeś oszukany i chcesz o tym powiedzieć publicznie
    powinieneś się przedstawić.

Proszę więc o podanie swoich danych do wiadomości "forumowej".

Inną drogą reakcji może być np.: skierowanie pisemnej skargi do "Stowarzyszenie Agroturystyczne Galicyjskie Gospodarstwa Gościnne Bieszczady" - którego Pani Lorenc jest członkinią (jeden jest problem - Imię Pani Lorenc jest różne do podanego przez Ciebie)
    http://www.bieszczady.podkarpackie.p...wyja/index.php

Najlepiej będzie jeśli zadzwonisz do GGG i dopytasz się wszystkiego.

Wiadomość została zmieniona (18-08-03 15:50)
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Kris
    Guest

Drogi Adminie
    Mój komentarz nie dotyczył domu z numerem 93 lecz 100 (słownie: sto).
    Informacje o ofercie wziąłem ze strony: http://www.bieszczady-s.fr.pl/noclegi/n_wolkowyja.html (trzeci od góry).
    Jest tam podane imię: Rozalia.
    Dlaczego napisałem ten list? Odpowiedź jest prosta: jestem wzburzony takim traktowaniem klientów! Przejechałem w korkach i upale 450 kilometrów. Na miejscu dowiedziałem się, że szlag trafił moje upragnione 3 dni odpoczynku.
    Człowiek, z którym rozmawiałem był bardzo nieuprzejmy. Swoim piskliwym głosikiem poinformował mnie, że miejsc nie ma i nie obchodzą go rezerwacje, a w ogóle to ja nie załatwiałem tego z nim tylko z jego żoną, przyjął już ludzi i nie ma miejsc... i podobny bełkot...
    Rezerwację potwierdzałem. Chciałem się upewnić, że przyjadę, rozpakuję rzeczy i będę się cieszył swoimi wolnymi dniami.
    Przyjechałem z całą rodziną, której wcześniej dużo opowiadałem o pięknie Bieszczad, Soliny i okolic.
    Wszyscy z niecierpliwością czekali na rejs statkiem, spacery brzegiem jeziora, zachód słońca .. itd.
    Po przyjeździe spotkało nas wielkie rozczarowanie!!!!
    To jest powód, dla którego zdecydowałem się zamieścić ten list.

Swoją drogą, chciałbym podsunąć Wam (Administratorom) pomysł, aby obok informacji o noclegach umieszczać ocenę (np. gwiazdki) oraz dać możliwość swobodnego wypowiadania się klientom (czy też niedoszłym klientom) na temat jakości oferowanych usług.
    Informacja w takim serwisie byłaby nieco bardziej kompletna, a tym samym rzetelna - bo ogłoszeniodawcy nie podawaliby informacji, które po zweryfikowaniu okazywałyby się kłamstwem.
    Przyczyniłoby się to do ogólnej poprawy usług turystycznych, bo ZŁE firmy (czy osoby prywatne) od razu byłyby wytykane i eliminowane.
    Innym pomysłem może być złota i czarna lista.
    Podobne oceny (ale dotyczące stacji paliw) są na stronach: http://www.autocentrum.pl/index.php3?FF=267 i jakoś Admini nie boją się, że zostaną pozwani za udostępnienie możliwości swobodnej wypowiedzi przez internautów.

Pozdrawiam Kris

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Re: Wołkowyja 100 - CHAMSTWO!!!!!

Witaj!

Nie Ty pierwszy i nie ostatni zostałeś (zostaniesz) wystrugany. Miałem tą wątpliwą przyjemność oglądać tak wystruganych ludzi w ciągu tych 3 tygodni. Na szczęście znaleźli miejsce w schronisku i nie zmarnowali swoich cennych 3-4 dni urlopu.
    Pisałem już w poście "Pozdrowienia".
    Ale teraz to fe do kwadratu!!!

Mimo wsio pozdra dla forsołapców i gołodupców jednocześnie w niby-turystycznych miejscach-niby-agro. I w dupę im! Pisać tu i wszędzie!
    Admin daj spoko - jak trzeba będzie to ludziska podadzą swoje personalia.
    Spoko

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Witaj Kris
    Piotr z Bieszczady Serwis niedawno na swojej stronie umiescil nowy dzial pod nazwa "Pregierz" jest to miejsce gdzie mozna kogos pochwalic lub obsmarowac mysle ze powinienes tam umiescic info o swojej przygodzie. Zawsze to jakas przestroga dla innych i moze dzieki takim info uczciwi gospodarze beda mieli kokosy a oszusci puste pokoje. Lecz aby twoje info bylo wiarygodne musisz podac swoje min. dane bo obsmarowac kogos moze kazdy np konkurencja podszywajac sie pod turyste
    pozdrawiam

Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

YuMa
    Guest

Dziwię się ze Pan Admin. ucina przykre sprawy. A przecież warto, by zwrócono na nie uwagę. Słuchając mediow przejęłam się, ze w Bieszczadach tak marnie ludzienkom. Naiwnie uwierzyłam, ze piekno tej krainy i jej urok to również ludzie. Zamówiłam pobyt juz w czerwcu chcąc przyjechać na 8 dni - tak, by móc być na Festiwalu BA. Aby p. Administrator nie bał sie sądów - nie bedę podawać gdzie! Pod koniec lipca potwierdzałam rezerwację (ba nawet uprzejmie zgodzono się na psa). I... pieknie było do 11.08 - zadzwoniłam grzecznosciowo, by przekazać gospodarzom, ze będę na drugi dzień wieczorem. I co- dowiedziałąm się, ze niestety - bo Państwu 'singiel' z psem psuje koniunkture w 'sezonie' i już przyjęto gości z dostawką dla dzieci. Ironicznie dla mnie brzmiał przemiły głos - zapraszamy panią w innym terminie. Jeśli tak gospodarze z Bieszczad bedą traktować klijentow to niech nie narzekają potem na skutki. Festiwale nie sa wieczne. A w poźniejszym terminie... Prosze Pani - to ja wolę przyjaźniejsze krainy. Magura czy nowosądeczczyzna - równie piekne, (a trzeba dodać - knajpki czystsze i kilometraż mniejszy).

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

>
    >Swoją drogą, chciałbym podsunąć Wam (Administratorom) pomysł, aby obok >informacji o noclegach umieszczać ocenę [..]

Niestety jest to mało realne. Odpowiadając za siebie, moge powiedziec, że nie umiesciłbym tego typu oceny na stronie - ponieważ brakuje chętnych do podpisania się pod taką oceną - co mnie dziwi. Nie tylko jednak dlatego - musiałoby być wiele głosów na ten sam obiekt i dopiero wtedy można by wyciągnać jakieś wnioski. Móglbym ocenić jedynie obiekty w ktorych byłem, lub znam je z innych przyczyn - jest tego trochę, ale w skali całego spisu noclegów to i tak kropla. Biorąc adres z tego typu spisu zawsze się ryzykuje, choć takie przypadki zdarzają się bardzo rzadko, miałeś niestety pecha (weryfikacja wiekszości tych adresów jest nierealna) - osobiście nie dostałem powazniejszej skargi na nocleg, odkąd prowadzę serwis, a z ciekawości dodam, że najwieksze bluzgi i to od wielu osób dostała (a co mi tam): Chatka Puchatka.
    Dodatkowo jestem zdania, że na forum JAK NAJBARDZIEJ mozna i trzeba o tym pisać - jeśli jednak sie kogoś krytykuje z czystej przyzwoitości nie nalezy chowac się pod nickiem (a może Kris to zazdrosny sąsiad pani L.?) Gdyby było inaczej zamknięto by połowę forów i grup dyskusyjnych w tym kraju.

Informacja wpisana na forum przez jego uzytkownika, nie jest zdaniem wyrażonym przez dany serwis - to do Admina. Można dodatkowo umieścić odpowiednią notkę. Rozumiem rozterki po przypadku który opowiadałeś, ale Forum to jednak co innego - zawsze zresztą można skonsultować na pl.rec.prawo. Tracą na tym ci porządni, bo cwaniacy są bezkarni.
    Być może siła tkwi w rozgłosie - przypominam, że bardzo niepochlebne opinie (kilka) na temat jednej ze znanych agencji wiszą do dziś na stronach tvp3 rzeszow, oraz, że w tym sezonie całkiem niexle sie oberwało PUT z Soliny, aż do "Wiadomości" to zaszło, wisi do dziś na serwisach informacyjnych i zamiast ciagać te serwisy po sądach, właściciel się gesto tłumaczył.

Irek - fakt, że około 2 miesiące temu uruchomiłem pregierz. Otrzymałem w związku z tym całe 0 (zero) maili, być może przyczyną jest sam fakt, że trzeba włozyć minimum wysiłku i wysłać maila (napisanie skryptu php do obsługi tego działu, chwilowo przerasta moje skromne mozliwości), albo w Bieszczadach jest wyjątkowo dobrze w temacie noclegi ;-) Ponieważ była to kolejna próba i kolejny niewypał, dział ten wkrótce zniknie - tym razem bezpowrotnie. Jednak na razie jeszcze jest. Ale co innego umieścić takie info na "pregierzu", a co innego obsmarowywać punkt w spisie noclegów.

Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Mysle ze pomysl z pregierzem jest super tylko jest on malo widoczny przydalby sie odnosnik w dziale z noclegami i na str. glownej jakos wyrozniony. Ja czesto bywam u Ciebie i nie odrazu go zauwazylem:)

Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

zgadzam sie z irkiem. Pręgierz jest "niewypromowany". poczekaj jeszcze z wyrzucaniem. teraz jade na północ ale jak wrócę, to cos pod pręgoerzem skrobne...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)