Partyzant, piszesz na forum dotyczącym podkarpacia więc się nie narażaj - tu wszyscy chodzimy na pole :D
A odnośnie bezpieczeństwa w Bieszczadach -generalnie jest ok. Bardzo złe opinie słyszałam kilkakrotnie od różnych osób na temat okolic Zalewu Solińskiego (w miejscach gdzie są imprezy, dyskoteki) ale nie chcę się na ten temat bardziej szczegółowo wypowiadać. Uważaj na kradzieże - nie pozostawiaj swoich rzeczy bez opieki a samochód zastanówcie się gdzie najlepiej zostawić. Kradzieże często zdarzają się w Cisnej oraz w Smolniku nad Osławą. Ich sprawcami są miejscowe żuliki -każdy miejscowy dobrze wie kto kradnie, w zasadzie ja też wiem kto kradnie w Cisnej a kto w Smolniku n/O. Odnośnie kradzieży -absolutnie w tym temacie nie wierzcie miejscowym, nawet tym, którzy będą się wam wydawać zaufani - tutaj każdy kryje swojego (lokalsa) i nie ma w tym żadnego interesu by powiedzieć turyście prawdę a swemu sąsiadowi nie chce się narazić ponieważ widuje go codziennie więc go będzie krył. Dlatego źle kojarzą mi się te dwie miejscowości, ale nie jest to jakiś wynalazek - tam gdzie są sklepowe żule (a tymbardziej gdy sępią od turystów kasę) to zawsze są kradzieże -czy to będzie na podkarpaciu czy gdzieindziej.
Jeśli zaś chodzi o nastawienie w stosunku do pochodzenia -na tym tle nie powinieneś mieć żadnych nieprzyjemności !

Odpowiedz z cytatem