Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
A tak z ciekawości zapytam ; z Łówczy do Gorajca to wybraliście pierwszą lepszą drogę przez las ? czy też Wojtek poprowadził sprawdzonymi traktami ?
Odpowiadam, jak to było z mojego punktu widzenia. Miałem dwie sprawdzone drogi. Wybrałem jedną z nich. Zapowiedziałem, że będzie trochę dziur i około kilometra piachu. Ze względu na moją dobrą, ale krótką pamięć, sprawdzone drogi często wydłużają się lub prowadzą w zupełnie inne miejsca. Tym razem była zupełna wpadka. Sprawdzoną drogę Lasy Państwowe kazały ubić i wyasfaltować, w związku z tym nie było dziur ani piachu. Dopiero ostatni kilometr przed Gorajcem, gdy skończył się las a zaczęły pola, przyniósł trochę urozmaicenia. Przy końcu opowiadania będą ślady ze wszystkich dni, to "uwidzisz" na mapce.

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
A przy okazji patrząc na mapę teraz spostrzegłem na południe od Łówczy (kier. Deutschbach) zaznaczoną kapliczkę w środku lasu, w sam raz do wątku o "zagubionych kapliczkach" Czy może już się gdzieś pojawiła w relacjach ?
To tzw. kapliczka na Kierniczkach, chyba o niej u nas nie było. W chwili wolnego czasu dopiszę do specjalistycznego wątku te kapliczki, które napotkaliśmy (lub odnaleźliśmy) po drodze. Niektóre naprawdę są zagubione!