O Bieszczadzie i jego historii chętnie poczytam na forum. Od polityki są inne fora i dlatego w to wydzielone tutaj nie mam ochoty zaglądać.
Pozdrawiam
bertrand236
Od przybytku, a tym bardziej od wiedzy, głowa nie boli. Jedno jest pewne, bartolomeo wykazał dobrą wolę i zrobił ukłon w kierunku pewnych "propozycji". Jeżeli to będą rzeczowe informacje i poparte pewnymi faktami, a nie dywagacje i osobiste frustracje, to czemu z nich nie skorzystać ?.
Hurrrra moj 35 post na forum, mam dostep![]()
Dorzucę parę zdań do dyskusji, choć każde będzie z innej beczki.
Pierwsza rzecz: zakaz politykowania na forum nie jest wymysłem modów, marsjan ani innych zwyrodnialców - zasada ta została przyjęta przez użytkowników. Każdy może sobie odszukać dyskusję, w której padło pytanie o obecność polityki na forum, a większość powiedziała: NIE. Wtedy w regulaminie forum pojawił się zakaz politykowania. Ale część użytkowników uznała tę wolę większości za próbę cenzurowania, kneblowania czy ograniczania wolności słowa, więc w gronie modów postanowiliśmy coś wymyślić. Oddzielne podforum poświęcone polityce jest kompromisem i próbą pogodzenia tych (wzajemnie wykluczających się) preferencji - kto chce, może sobie politykować do woli, a kto nie chce, nie ma z tym kontaktu. Rozwiązanie pewnie nie jest idealne, ale zaskakuje mnie, że ktoś może je odbierać jako próbę cenzurowania czy coś w podobie.
Druga uwaga: na podforum "Polityka" nie ma i nie będzie żadnych wyjątkowych zasad czy oddzielnego regulaminu. Także tam nie wolno np. obrażać innych czy offtopować, a za naruszenia regulaminu są kartki i bany. Inność podforum politycznego polega wyłącznie na jego tematyce - trafią tu dyskusje o Ukrainie, Wołyniu, Tusku, Banderze i dynastii Piastów, jeśli będą dotyczyć kwestii politycznych. Wtręty polityczne w innych miejscach będą traktowane jak offtopy i przenoszone albo kasowane. Odpowiedni zapis znalazł się już w regulaminie forumowym.
Trzecia sprawa: Bartek zaczął być traktowany jak "mod od polityki, czyli "ten zły", ale pomysł powstał w efekcie dyskusji wszystkich (aktywnych) modów. Bartek po prostu najlepiej ogarnia forum od strony technicznej i jako jedyny mógł te zmiany wprowadzić. A że także o zmianach jako pierwszy poinformował, na nim się skrupiło.
Na koniec chciałbym zwrócić uwagę na drobiazg, dla większości pewnie niezauważalny: to pierwsza taka akcja przeprowadzona w całości przez przerzedzony zespół moderatorski, który - od czasu zmiany właściciela forum - na dodatek leci bez pilota. Nie liczymy na oklaski po lądowaniu, ale przynajmniej na współpracę na pokładzie![]()
Może nie zmieni a może zmieni...
Ponawiam więc do adminów powyższe pytanie, bo moja świadomość na dzień dzisiejszy jest taka, że właścicielem Forum był Darek, który przy regulaminie widnieje na czerwono jako "admin".
Jest jakiś problem ze strony moderatorów z udzieleniem odpowiedzi na pytanie forumowicza? Jest jakaś tajemnica?
Oczywiście, wiadomość jest utajniona przez wiadome siły w wiadomym celu...
Pomyśl... Serwis ktoś sprzedał, a ktoś kupił, więc to raczej któraś ze stron transakcji powinna o tym poinformować ogół, jeśli miałaby chęć. Może nie ma? Mnie nikt nie informował o tym w oficjalnym piśmie, ani nie upoważniał do przekazywania tej wiadomości. O zmianie dowiedziałem się przypadkiem, więc tym bardziej nie czuję ciśnienia, by to głosić urbi et orbi.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki