Idealną byłaby nazwa "Klika o polityce" bo słowo "klika" ładnie definiuje Wikipedia. Myślałem o "skansenie" bo i nazwa też jakaś adekwatna, ale protest by zapewne podnieśli piewcy kultury ludowej więc odpuszczam, przychodziła mi też na myśl nazwa zamkniętego terenu z okresu ostatniej wojny, ale dopiero byłby tutaj raban. Myślę, że słowo "klika" jest dobrym słowem do "polityki" na Forum a ma też podwójne znaczenie... dla jednych całkiem luźne dla innych hmmm może nawet nobilitujące!
Jeśli nikt nie zgłosi innej nazwy to bartolomeo, jako naczelny mod od polityki, powinien w myśl swojej zasady, że jedna osoba potrafi wiele, zaakceptować nazwę.
Wzorując się na prawie amerykańskim (ach te amerykańskie prawo!) do Regulaminu należy wprowadzić pierwszą poprawkę "Jedna osoba nie chce i otrzymuje". Drugą poprawkę też trzeba wprowadzić, bo na jakim prawie (czytaj Regulaminie) będzie się opierał "dział niedostępny dla niezarejestrowanych i początkujących użytkowników, w którym pozostawimy większą swobodę w sprawach związanych z polityką" i czy będzie będzie tam stosowana swoista abolicja Regulaminowa? A jak "jedna osoba" (no proszę mamy na Forum nowe pojęcie do prawa zwyczajowego) zechce trzeciej poprawki w myśl forumowego Common law?
ps. tak z innej beczki... na górki gruntowe to teraz jest sezon zbiorów?
Zakładki