Z http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post162394
Szybkim refleksem to ja nie popisałem się. Ale lepiej późno, niż wcale;-)
Być może nie wszyscy, czytający ponad rok temu wypowiedź Pana Enrika zauważyli, że on sobie żartuje.
Wypowiedź dotyczyła granicy polsko-ukraińskiej (dawniej: polsko-radzieckiej), więc wspomniane przez Pana Enrika rekwizyty mogą nie dziwić.
Tutaj jednak Pan Enriko nieco przesadził.
Sprostowanie:
Ogrodzenie nie było wysokie a drut nie był kolczasty. A jeszcze dokładniej - nie było żadnego drutu. Natomiast pas ziemi nie był podwójny i nie był zaorany. Jakiś pas ziemi tam był, bo wszędzie jest jakiś pas ziemi.
Koniec sprostowania.
Dziwię się jak szybko czas uciekł. To już tyle lat minęło od tej wycieczki zainspirowanej przez Wojtka.
Wycieczki pełnej niezapomnianych wrażeń i inspirujących na zaś
Myślałem że już mi tak zostanie do końca życia, bo przecież wojna odsunęła normalność na dalszy plan .
Przygraniczne dni dobrosąsiedztwa odeszły w przeszłość , tak myślałem ,ale nie ....
Ale niekoniecznie.
Bo ta dziwna wojna za wschodnią granicą kieruje się innymi regułami.
Trafiłem na filmik skręcony przez Polaka , który w tym roku pojechał rowerem przez ściernisko na Ukrainę
Oto kolejne zaskoczenia , wiele informacji pokazuje realny obraz (m.in te o sistiemie )
W tej dziwnej wojnie cierpią i giną zupełnie normalni i prawdziwi ludzie. Czyiś bracia i siotry, jakichś rodziców dzieci, jakichś dzieci rodzice. Także na maleńkich cmentarzach w zapomnianych wydawałoby się przez świat wioskach karpackich twrzone są nowe sektory ze świeżymi grobami (widziałem). Pewnie także w Warężu i w Bełzie bo dlaczego akurat tam nie? Nie będą z Tobą Heniu dyskutował o tej wojnie ale po raz kolejny nazywasz ją dziwną. Wolno Ci. Ale ja muszę napisać, że to jest niestety wojna najnormalniejsza na świecie, okrutna i krawa, przynosząca cierpienie, ból i ofiary. Ofary nie od zrzucanych przez samoloty ulotek (to była dziwna wojna!) ale od bomb, pocisków i dronów.
I tyle. Jak chcesz pisz sobie dalej o dziwnej wojnie, ja już nie będę Ci więcej przeszkadzał.
Filmu nie oglądałem, skutecznie mnie do niego zniechęciłeś.
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 07-01-2025 o 23:43 Powód: Zniekształciłem nazwę miejscowości Bełz
Czterech panów B.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)