Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: poruszanie się w strefie nadganicznej

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Poznań/Szczecin

Domyślnie Odp: poruszanie się w strefie nadganicznej

Mam swoje doswiadczenia z analogicznej granicy czyli UA-ROM. Z tym ze wydaje sie ze PL-UA moze byc lepiej pilnowana, moze wiecej sprzetu namierzajacego, fotopulapek,
    zolnierzy zakitranych w chaszczu... Wg mnie jezeli sie odpowiednio zakreci to wejscie na teren jednego czy drugiego panstwa w takim zadupiu gorskim to nie jest wielki problem.
    Samo wejscie - natomiast juz pojawienie sie w jakiejs cywilizacji zaskutkuje bardzo mozliwe sprawdzeniem papierow i jak nie bedziesz mial pieczatki w paszporcie ze jestes na terytorium
    UA to wiadomo, sprawa sie rypnie. Ciekawy jest za to case odwrotny - wchodzisz u UA do PL czy ROM i chowasz paszport w majtki :) a wydobywasz dowod osobisty :=)

Teraz troche nastrasze: Poruszajac sie w weeekend majowy w rejonie Hnitessy (granica UA-ROM) szedlem legalnie po stronie rumunskiej przecinka, mialem jakies tam zezwolenie itp itd.
    W momencie jak sobie pomyszkowalem po rejonie dawnego slupka 56 (czubek starej granicy) i zaczalem schodzic w doline Wazeru uslyszalem jakis silnik itp. Okazalo sie 15min pozniej
    ze gdzies na granicy musieli miec fotopulapke / obczajali mnie zolnierze PdF z chaty na Zanodze i pogranicznicy przyjechali to sprawdzic z posterunku Koman - dobre pare kilometrow w gore.
    W tym momencie leglo w gruzach moje przekonanie ze granica to sciema i nie pilnuja :) :) :) Powiedzieli mi ze wydawalo sie ze ktos z terenu UA wchodzi na ROM i dlatego przyjechali.

Daj znac jezeli zrobisz akcje - rozumiem na piwo chcesz pojsc i z powrotem? :)

P
    "There is no such thing like too much snow" - Doug Coombs

Zbanowany
    Na forum od
    02.2015

Domyślnie Odp: poruszanie się w strefie nadganicznej

Cytat Zamieszczone przez Petefijalkowski Zobacz posta
    Daj znac jezeli zrobisz akcje - rozumiem na piwo chcesz pojsc i z powrotem? :)P
    Piwka nie pijam . Raczej idzie mi o nocleg zimą. W okolicy (na terenie Polski) nie ma chyba odpowiednich miejsc, a kimanie w namiocie przy niesprzyjających warunkach pogodowych nie jest ani ciekawe ani miłe. Chodzę wolno - a to robię zdjęcia, a to się zatrzymam i oglądam coś, z tego też powodu czasy przejścia z map mnożę przez 3-4.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)