Ponieważ jestem również wędkarzem to polecam szczególnie miejsca odosobnione - tylko tam masz gwarancję że spokojnie połapiesz rybę.
I tak:
- Olchowiec (nowa oprzystań) - ludzi średnio, duża głębokość, tarfiają się głównie leszcze, karasie i płocie ale nocą można spróbować połapać sandacza czy szczupaka na ukleję *(a najlepiej na małego karasia). Mankamentem tego miejsca jest to, że raczej mało miejsca na przyczepę, a jeżeli już to nie ma możliwości "przypięcia" się do prądu. Pod namiot miejsce super.
- Zawóz - Sakowczyk - chyba najlepsze obecnie miejsce do spokojnego wypoczynku. Duże, łagodnie opadające plaże, spokój (nie jeździ tam raczej masowa "turystyka"), najczęściej można chwycić karasia i pokaźne leszcze. Głębokość jakieś 25 m w odległości 50 - 75 m od brzegu. Dno raczej kamieniste z przewagą zbitego mułu. Dobre miejsce na ustawienie przyczepy (dwa albo trzy miejsca u "gospodarzy" z tym że w pewnym oddaleniu od wody - jakieś 350 - 400 m).
- Solina - Jawor - tzw "druga" strona tamy (dojazd od Łobozewa). Gospodarstwo Szeryfa - Tkaczyszyna.
Spokój, teren ogrodzony (prywatna posiadłość), ciepła woda, toalety OK. Szeryf dla stałych klientów dostarcza mleko i ser w "cenie" od własnej krasuli. :)
Do wody jakieś 800 - 1200 m. Jest to niewątpliwie minus ale popatrzmy na plusy: spokój, porządek, bezpieczeństwo, względna bliskość jednocześnie do "nocnego życia" jakie oferuje Solina.

OKI myślę że te informacje pomogą Ci wybrać miejsce w zależności według upodobań i potrzeb. Poszukaj jeszcze w archiwum naszego forum ponieważ jakieś dwa miesiące temu dość dokładnie opisywałem łowisko "Wołkowyja" - równie często odwiedzane przez wędkarzy co wymienione powyżej.

W razie pytań proszę pytać! :)
zdrowia
moskita