>Admini nie muszą podtrzymywać forum, które powołali dla innych.
W kwestii formalnej: forum powołał admin, nie admini - należy o tym pamietać.
>Admini nie muszą podtrzymywać forum, które powołali dla innych.
W kwestii formalnej: forum powołał admin, nie admini - należy o tym pamietać.
T.B. napisał/a:
> Sprawozdania, oprócz zwykłej przyjemności czytania, dają sporo
> informacji przydatnych szczególnie tym, którzy bywają w
> Bieszczadach rzadko, albo nie byli jeszcze nigdy. Jeśli jest o
> czym dyskutować, to podlegają również dyskusji
Można by przy okazji podyskutować na temat stylu wypowiedzi - nieprawdaż ,
tu było by dopiero pole do dyskusji
> Nie odpowiada Ci ta forma? Zostaw ją dla tych, którym
> odpowiada,
Owsze odpowiada mi ta forma , mam jedynie obawy co do poziomu mojej jakości , być może iż nie jestem w stanie sprostać wymogą
>a sama rozpoczynaj inne wątki - w innym stylu i na
> inne tematy.
Bardzo chce i się boje, bo jak szanowne gremium podda te watki pod dyskusję
to się okaże że żle na jakość wpływają i wstydu sobie narobię
> > Kolejne pytanie gdzie można poznać miarę dyskusji
> > i bleblactwa i co jest tu wyznacznikiem jak i również kto
> te
> > miary ustala .
>
> Tego nikt nie ustala - to się ma (albo i nie). Poznać to można
> w kindersztubie.
No to mi wyczerpująca odpowiedż . Dalej nie wiem . Mam ?- czy nie ma ?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia tak samo jak poziom wypowiedzi od wykształcenia , choć i tu zdarzają się odstępstwa .
Niestety nie każdy z nas ( mogę jeszcze tak napisać ?) ma takie same możliwości intelektualne , co tu niestety dyskryminuje
>
> > Jak sądzę jest to forum ogólnodostępne z tym że akurat tu z
> > uwagi na " wysoką jakość " nie każdy ma możliwość i odwagę
> > zabrania głosu .
>
> Możliwość ma każdy. Wysoka jakość nie jest wadą, tylko zaletą i
> jeśli odstrasza ona tak, jak lśniąca podłoga od plucia na nią,
> to OBY TAK DALEJ.
Oczywiście że jest zaletą .
Mimo wszystko ta podłoga jest już nieżle zapluta i to w zasadzie przez Tych z wysoką jakością
>
> > Nie wszyscy potrafią profesjonalnie pisać ,
>
> Jeśli w ogóle zdarza się tu kogoś oceniać, to za to co pisze, a
> nie za to jak pisze. Całkiem niedawno ktoś został pognany
> (chyba przez SB?) właśnie za czepianie się czyichś błędów
> językowych (czy coś w tym rodzaju).
I tu zgadzam się w stu procentach ...MASZ RACJĘ .
Problem jest jednak w tym że nie chodzi tu o strach przed czepianiem się
lecz ośmieszeniem przed taką publiką .
> > choć często chcieliby
> >
>
> Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.
Więcej luzu na forum a mniej tego typu dyskucji , tu praktycznie każda kończy się na noże a ludzie chcieliby pożyć .
P.S
Udała się Michałowi intryga - cel osiągnięty , gratuluję
P.S.2
I po co mi było się odzywać ?
P.S.3
Może jestem coś nieco złośliwa - to tylko z sympatii do forum i jego członków
oraz chęci czynnego uczestnictwa .
POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO , BARDZO SERDECZNIE
iza napisał/a:
> Mimo wszystko ta podłoga jest już nieżle zapluta i to w
> zasadzie przez Tych z wysoką jakością
>
Poddaję sie.
Eeeeeee?
Przepraszam, ale jak mozna uważać za wadę to, ze forum ma "wysoki poziom"?
Że nie jest pisane "prostym jezykiem"? Co to znaczy? Mam np. zmienić coś w sposobie pisania moich relacji, bo odstraszam innych swoja elokwencją?
No to proszę bardzo, oto probka.
Oryginał - opis lotu szybowcem:
http://forum.bieszczady.info.pl/read...786#reply_4787
Nowa wersja: "Pojechalismy do tego Weriemienia, gdzie latajom szybowce. Stoi taka wyciagarka na gurce i je wycionga na linie. Wsiadlam do tego szybowca piersza, pilot tez byl, spoko, i wystartowalismy. O kur...aaa, o ja pier...le, ale zaj..ste uczucie! No po prostu ku..a nie do opisania!" ;P
Z góry przepraszam, ale po prostu nie mogłam sie oprzeć...
Pozdrawiam,
я пиду в далекие горы на широкие полонины
Witam!
Michał - zadowolony jesteś? Jak napisała Iza udała Ci się intryga :)
Uczestniczę w róznych forach - ostatnio z racji tego, że staram się podszkolić w PHP - głównie właśnie w tej grupie temtycznej for się poruszam.
I muszę stwierdzić, że TAM dopiero są TWA :)
Każdy "niezakumany", nieprzemyślany post kończy się zamknięciem wątka i przypisem administratora o niskim poziomie intelektualnym nadawcy listu.
U nas nigdy nie zdarzyło sie zamknięcie wątka :) mimo, że odczuwałem pokusę :)
Mam pewien pomysł w kwestii forum: podobnie jak to jest na wielu serwisach profilowanych można zrobić forum TEMATYCZNE gdzie będą zamykane i kasowane wątki i forum OGÓLNE - do pogadaniaGdzie Michał będzie mógł snuć intrygi wciągając w nie TWA.
Ale jest jedna obawa - że to forum tematyczne będzie forum dla 2-3 osób bo dopiero wtedy nowi będą bali się odezwać :)
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
Witaj Szaszka!
Widocznie źle szukałaś punktu podparcia. Ot i całe forum w rozciągłości!
:--))
P.s.
Ciekawe jak wygląda to na kuniu?
Pono tam tyż ni mo podparcia (alem lajek więc możem trochi głupawy?)
Pozdrawiam
Bardzo proszę mi nie zarzucać tego typu wypowiedzi -
napisałam " oczywiście że jest zaletą "
teraz dodam : z której można korzystać umiejętnie ( jeśli ma się chęci )
Próbka którą przesłałaś moim zdaniem także nie jest językiem prostym .
Nie należy( jak mi sią zdaje) wpadać ze skrajności w skrajność
Cześć,
Pozwólcie, że coś od siebie dorzucę.
Stwierdzenie ‘styl tego forum, używanie wyszukanych zwrotów , operowanie mądrymi zdaniami’ wydaje mi się co najmniej trochę przesadzone. Ktoś już powiedział forum takie-jacy ludzie, którzy tu piszą.
Piszą ludzie różni, więc i styl wypowiedzi różny. Na pewno styl osoby mającej na co dzień do czynienia z językiem urzędowym będzie inny niż ucznia, czy studenta.
No i dobrze. Byłoby dziwne, a dla mnie niezręczne , gdybym używała zwrotów jakimi posługują się moje dzieci.
Właściwie tylko Michał popada w skrajności raz pisząc posty pełne wulgaryzmów, obraźliwych epitetów, nielogiczne i czepialskie itp., innym razem całkiem składne, kulturalne i zrozumiałe. No cóż pewnie musi się wykrzyczeć, jeśli coś go wkurza i znalazł sobie właśnie taki sposób.
Chociaż ostatnio Stały Bywalec nieco ‘spuścił z tonu’, wypowiadając się w stylu obcym jego poprzednim postom. Pewnie człowiek nie może doczekać się urlopu.
A co do Ciebie Izo to nie rozumiem skąd Twoje obawy, że ktoś coś będzie Ci zarzucał. Przecież napisałaś wiele postów i chyba nie spotkała Cię żadna przykrość z tytułu tego co napisałaś.
Ja również czasami miałam wrażenie, że nie warto czegokolwiek pisać, zakładać wątku, bo albo nie będzie ciekawy, albo nikt nie odpisze, albo ...itd. Pisząc wyrażam siebie, a jeśli ktoś nie chce czytać nie musi.
Właściwie muszę kończyć choć jeszcze się nie wygadałam, coś tam może kiedyś dopiszę.
Pozdrawiam i życzę każdemu lekkiego pióra, a raczej miękkiej klawiatury.
P.S. Piotrze – absolutnie nie jest Ciebie za dużo i oby było jak najwięcej. Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, konkretne, rzeczowe i merytorycznie bez zarzutu.
A w B. niedługo jesień. A mnie tam nie będzie.
Jaki pan taki kram.
Anka:
"Chociaż ostatnio Stały Bywalec nieco ‘spuścił z tonu’, wypowiadając się w stylu obcym jego poprzednim postom. Pewnie człowiek nie może doczekać się urlopu."
To T.B. mnie sprowokował ! Jego proszę winić.
A z tym urlopem to święta prawda.
Pozdrawiam
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Witaj Aniu!
No cóż - waliłem się już w swoje cherlawe piersi. Pisałem skąd to roz(trojenie)dwojenie jaźni. Każdy niechaj sam wybierze, co mu odpowiada. Mnie osobiście odpowiada jedna forma - za stary jestem na wygłupy, ale zmuszałem się (przyznam, że czasem z zabawnym skutkiem - sam się uśmiałem z przywalania się do TeBusia jako pizgnięta baba) wiele razy, ale celu nie osiągnąłem.
No cóż - nie wygrałem ani nie przegrałem. Mam tylko nadzieję, że niezniechęciłem w ten sposób wielu osób do prezentacji na forum.
Nikt nie jest nieomylny, a ja chyba w sumie na siłe próbuję dobić samego siebie (hehe, którego?).
No cóż na mnie pora (jak niegdyś na Telesfora - pamięta ktoś to jeszcze?).
Pozdrawiam wszystkich
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki