Cześć,
Pozwólcie, że coś od siebie dorzucę.
Stwierdzenie ‘styl tego forum, używanie wyszukanych zwrotów , operowanie mądrymi zdaniami’ wydaje mi się co najmniej trochę przesadzone. Ktoś już powiedział forum takie-jacy ludzie, którzy tu piszą.
Piszą ludzie różni, więc i styl wypowiedzi różny. Na pewno styl osoby mającej na co dzień do czynienia z językiem urzędowym będzie inny niż ucznia, czy studenta.
No i dobrze. Byłoby dziwne, a dla mnie niezręczne , gdybym używała zwrotów jakimi posługują się moje dzieci.

Właściwie tylko Michał popada w skrajności raz pisząc posty pełne wulgaryzmów, obraźliwych epitetów, nielogiczne i czepialskie itp., innym razem całkiem składne, kulturalne i zrozumiałe. No cóż pewnie musi się wykrzyczeć, jeśli coś go wkurza i znalazł sobie właśnie taki sposób.

Chociaż ostatnio Stały Bywalec nieco ‘spuścił z tonu’, wypowiadając się w stylu obcym jego poprzednim postom. Pewnie człowiek nie może doczekać się urlopu.

A co do Ciebie Izo to nie rozumiem skąd Twoje obawy, że ktoś coś będzie Ci zarzucał. Przecież napisałaś wiele postów i chyba nie spotkała Cię żadna przykrość z tytułu tego co napisałaś.

Ja również czasami miałam wrażenie, że nie warto czegokolwiek pisać, zakładać wątku, bo albo nie będzie ciekawy, albo nikt nie odpisze, albo ...itd. Pisząc wyrażam siebie, a jeśli ktoś nie chce czytać nie musi.

Właściwie muszę kończyć choć jeszcze się nie wygadałam, coś tam może kiedyś dopiszę.

Pozdrawiam i życzę każdemu lekkiego pióra, a raczej miękkiej klawiatury.

P.S. Piotrze – absolutnie nie jest Ciebie za dużo i oby było jak najwięcej. Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, konkretne, rzeczowe i merytorycznie bez zarzutu.

A w B. niedługo jesień. A mnie tam nie będzie.

Jaki pan taki kram.