Jeśli szukasz kwintesencji Bieszczad, to od razu rozbij namiot pod sklepem w Zatwarnicy.
Może to ?
Toście pomogli chłopakowi i zachęcili go do Bieszczadów...
Tak uważasz? A co Sylwku powiesz na to
. Prawie nie ruszając się spod sklepu widziałem kilka zaskrońców, żmije i eskulapy. Nieopodal ma swoje stanowisko gniewosz plamisty. Tego nie udało mi się jeszcze zobaczyć, ale nie będę ustawał w swoich wysiłkach. Mieszkający na d. osadzie Sękowiec nijaki W. ma stanowisko wężowe, w tym eskulapy, a wilki fotografuje nie wychodząc z domu. Mój kolega wracając ze sklepu do Sękowca widział niedźwiedzia brodzącego w potoku Głębokim. O 17-tej. Właśnie tam, pod sklepem, nie w potoku, poznałem człowieka, który wtajemniczył mnie w różne bieszczadzkie tajemnice, głównie przyrodnicze i mamy wybrać się do czatowni niedźwiedziej.
Nie mówiąc już o miejscowym folklorze podsklepowym.
Myślę, że tam dowiedziałem się więcej o Bieszczadach, niż gdybym cały sezon biegał po połoninach od Wetliny po Górne. Chociaż to też trzeba "zaliczyć".
Pisząc posta bardziej myślałem o radach z psem w roli głównej...
Twoje Tomku obserwacje spod sklepu w Zatwarnicy cenne są...
...ale sądzę, że większość bywalców widzi białe myszki a nie eskulapa.Prawie nie ruszając się spod sklepu widziałem kilka zaskrońców, żmije i eskulapy. Nieopodal ma swoje stanowisko gniewosz plamisty.
Pozdrawiam
Nowy wątek widzę się wydzielił i dosyć ciekawy może być w przyszłości.... jak zapał nie ostygnie. Jeśli ktoś tam często bywa, lub bywał, to polecam obejrzeć taki serial emitowany w każdą niedzielę o godzinie 22.00 pt. Drwale. Jego merytoryczna strona pozostawia wiele do życzenia, jednak można pooglądać w TV znane twarze, które przewijają się po różnych okolicach Chmiela i Zatwarnicy...także tej sklepowej. Ten kto się tam trochę szwendał bez trudu rozpozna. No i wspomniana czatownia też tam jest. Jak ktoś nie ma Polsat Play, to "Drwale" są dostępni na Ipli.
Ostatnio edytowane przez Szkutawy ; 05-01-2016 o 15:45 Powód: brak stacji TV
Taki przedsmak.
https://www.youtube.com/watch?v=qNjymHD-u7c
No to dorzucę rosnące nieopodal sklepu storczyki. I zdjątko na zachętę![]()
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki